20.04.2010 - 04:28
Okunma (1127)
Yorum (0)
Paylaş

Soyadan iki kat daha yararlı

İzmİr Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nde kurulan Biyoteknoloji ve Biyomühendislik Laboratuvarı’nda yapılan araştırmada, mercimeğin, ülkenin en büyük tarımsal ithalat kalemleri arasında yer alan soyadan iki kat daha yüksek antioksidana sahip olduğu ortaya konuldu.

Prof. Dr. Ahmet Yemenicioğlu araştırmalarıyla ilgili şunları söyledi:

“Çay bilinen en önemli antioksidan kaynağıdır. Biz de çayı birim alarak karşılaştırma yaptık.

Örneğin bir avuç yani yaklaşık 40 gram taze veya kuru cevizin antioksidan aktivitesinin 2 bardak siyah çaya eşit olduğunu, 1 avuç kuru fındığın ya da Antep fıstığının 1 bardak siyah çaya eşit olduğunu saptadık.

Taze fındığın ise antioksidan aktivitesinin yarım bardak çaya eşit olduğu ortaya çıktı. Türkiye’nin üretiminde dünyada ilk üçte yer aldığı mercimek ve nohut, mucize gıda olarak tanıtılan soya proteininden daha yüksek antioksidan değere sahip.”

Keyword : Soyadan iki kat daha yararlı haberi , Soyadan iki kat daha yararlı oku , Soyadan iki kat daha yararlı konusu , Soyadan iki kat daha yararlı hakkında , Soyadan iki kat daha yararlı manşeti , Soyadan iki kat daha yararlı perde arkası , Soyadan iki kat daha yararlı olayı , Soyadan iki kat daha yararlı son dakika , Soyadan iki kat daha yararlı

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com