08.02.2012 - 13:34
Okunma (1320)
Yorum (0)
Paylaş

Kredi Kartı Borcu Olanlara Af Geliyor

Kredi Kartı Borcu Olanlara Af Geliyor

BDDK'nın kararı yürürlüğe girdi.

 

Kredi kartı mağdurlarıyla ilgili yeni düzenleme yapan BDDK'nın kararı yürürlüğe girdi.

 

Kredi kartı borcunun yarısını üç ay ödemediği için kredi kartı nakit çekime kapatılanların sayısı 5 ayda 5 milyon 250 bin oldu. Kart borcunun 5-10 kuruşunu unuttuğu için kartı kapatılan 500 bin kişinin imdadına BDDK yetişti.

 

20 LİRANIN ALTINA KAPATMA YOK

 

20 liranın altında borcu olanların kartı nakit çekime kapatılmayacak

 

Habertürk'ün haberine göre Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun (BDDK) kredi kartında asgari ödeme tutarını kademeli olarak yüzde 20'den yüzde 40'a kadar çıkaran ve üç ay kart borcunun yüzde 50'sini ödeyemeyenlere nakit çekimi yasaklayan kararı 17 Eylül'de yürürlüğe girdi. BDDK'nın asgari ödenmesi gereken tutarı artırıp, nakit çekim yasağı getirmesinin 5 ayda borcunu yine kredi kartı borcuyla kapatan ve böylece borç sarmalına giren 5 milyon 250 bin kişinin kartının nakit çekime kapatılmasına neden olduğu öğrenildi.

 

KURUŞLAR UNUTULUYOR

 

Edinilen bilgilere göre BDDK, Banka ve Kredi Kartları Yönetmeliği'nin 22'inci maddesinin 6'ıncı bendi gereği 1 takvim yılı içinde en fazla üç defa kredi kartı borcunun yüzde 50'sini ödemeyenlerin kartlarının nakit çekime kapatılmasına 20 lira sınırı getirdi. Bu sınırın getirilmesine kart borcunun 5-10 kuruş gibi küsuratlarını ödemeyi unutan ve böylece kredi kartları nakit çekime kapatılan 500 bin kişinin unutkanlıkları neden oldu. Bankaların 20 liraya kadar borçların neden olduğu 500 bin unutkan kart sahibini BDDK'ya bildirdiği, Kurul'un da küçücük tutarlar nedeniyle mağdur olan bu 500 bin kart kullanıcısını kurtarmak için bu 20 liranın altında kart borcu olanların kartının nakit çekime kapatılmaması kararı aldığı öğrenildi.

 

www.habervitrini.com

Keyword : Kredi Kartı Borcu Olanlara Af Geliyor haberi , Kredi Kartı Borcu Olanlara Af Geliyor oku , Kredi Kartı Borcu Olanlara Af Geliyor konusu , Kredi Kartı Borcu Olanlara Af Geliyor hakkında , Kredi Kartı Borcu Olanlara Af Geliyor manşeti , Kredi Kartı Borcu Olanlara Af Geliyor perde arkası , Kredi Kartı Borcu Olanlara Af Geliyor olayı , Kredi Kartı Borcu Olanlara Af Geliyor son dakika , Kredi Kartı Borcu Olanlara Af Geliyor

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com