08.02.2012 - 08:58
Okunma (1197)
Yorum (0)
Paylaş

Türkiye Genelinde Hava Durumu

Türkiye Genelinde Hava Durumu



Ülkemizin büyük bir bölümünde yağışlar görülecek. Trakya ile iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.


 

HABER MRK -Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre; Ülkemizin büyük bir bölümünde görülecek yağışların; Muğla, Antalya'nın doğu ilçeleri, Hatay, Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Trakya ile iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

 

HAVA SICAKLIĞI :Marmara ve Karadeniz'de hissedilir derecede (5 ila 7 derece) olmak üzere kuzey kesimlerde 2 ila 4 derece azalacak.

 

RÜZGAR :Genellikle güney ve güneydoğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Güney Ege ile Doğu Akdeniz kıyılarında güney ve güneybatı, Kuzey Ege ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuzey ve kuzeybatı yünlerden kuvvetli (40-60 km/sa), Marmara ile Batı Karadeniz kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer fırtına (60-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

 

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Muğla, Antalya'nın doğu ilçeleri, Hatay, Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

 

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Güney Ege ile Doğu Akdeniz kıyılarında güney ve güneybatı, Kuzey Ege ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuzey ve kuzeybatı yünlerden kuvvetli (40-60 km/sa), Marmara ile Batı Karadeniz kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer fırtına (60-80 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

 

BUZLANMA VE DON UYARISI: Trakya ile iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

 

ÇIĞ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun güney ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

 

BÖLGELERE GÖRE HAVA
MARMARA: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
EGE: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, Kütahya, Uşak ve Denizli çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerine kadar Muğla çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.
AKDENİZ: Çok bulutlu, Batı Akdeniz ile Osmaniye Kahramanmaraş ve Hatay çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Antalya'nın doğu ilçelerinde, öğle saatlerinde Hatay çevrelerinde kuvvetli olmak üzere Isparta, Burdur ve Kahramanmaraş çevrelerinde kar, diğer yerlerde yağmur şeklinde olması bekleniyor.
İÇ ANADOLU: Çok bulutlu, bölgenin kuzey ve batısı ile Kayseri çevrelerinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.
BATI KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı
ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.
DOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kuzey kesimlerinde kuvvetli olmak üzere, bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Eğiminin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışların; Kilis, Şanlıurfa ve Mardin çevrelerinde yağmur ve karla karışık yağmur, diğer yerlerde kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzeyinde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.

 

BAZI İLLERDE BEKLENEN HAVA
Ankara: Aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı (-1/3)
İstanbul: Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı (2/4)
İzmir: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı ( 8/11)
Bursa: Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı (2/3)
Konya: Çok bulutlu (-5/6)
Adana: Çok bulutlu (8/14)
Mersin: Çok bulutlu (9/16)
Diyarbakır: Aralıklı yağmur ve karla karışık yağmur, gece saatlerinde kar yağışlı (-2/7)

 

 

www.ilkehaberajansi.com.tr

Keyword : Türkiye Genelinde Hava Durumu haberi , Türkiye Genelinde Hava Durumu oku , Türkiye Genelinde Hava Durumu konusu , Türkiye Genelinde Hava Durumu hakkında , Türkiye Genelinde Hava Durumu manşeti , Türkiye Genelinde Hava Durumu perde arkası , Türkiye Genelinde Hava Durumu olayı , Türkiye Genelinde Hava Durumu son dakika , Türkiye Genelinde Hava Durumu

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com