06.02.2012 - 23:34
Okunma (1387)
Yorum (0)
Paylaş

Piraye

Piraye

Kitap Adı :

 PİRAYE

 

Orjinal Adı :

 PİRAYE

 

Yazarı :

 CANAN TAN

 

Türü :

 ROMAN

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Genç ve güzel Piraye adını Nazım Hikmet’in eşinden almıştır. Genç kızın babasıdır Piraye ismine tutkun olan; diğer kızı da babanın Nazım Hikmet hayranlığından payını alır: Hatice. Babanın açıklaması ilginçtir ki bu açıklama romanın temalarından birini de oluşturacaktır: "Piraye, Nazım Hikmet’in karısı. Tam adı Hatica Piraye’dir. Nazım Hikmet’in onun için yazdığı şiirler ve mektuplar, edebiyatımızın gerçek yüz aklarıdır."

 

 

 

Piraye’nin babasının bu açıklaması karşısında ilk tepkisi şaşkınlıktır: "(...) Babam elinden kitap düşmeyen, aydın bir insandı. Ama onun, kızlarına bir şairin -hem de yasaklı bir şairin- karısının adını verecek kadar edebiyat tutkunu olduğunu yeni keşfediyordum."

 

Piraye’nin doğduğu günden bu yana içinde taşıdığı edebiyat ve şiir tohumları hayatının bir bölümünde ilişkilerine de yansıyacaktır.

 

 

 

Piraye"yi yakın çevrenizde aramayın sakın," diyor Canan Tan. "Hem onun, hem de romandaki diğer karakterlerin hayal ürünü olduklarını belirtmeme, bilmem gerek var mı? Ama uzak şehirdeki şarkının nihavent olduğunu söyleyen Nazım Hikmet ve

 

"Gözlerin hani?" diye soran Ahmed Arif gerçek."

 

Roman, yazarın kendi hayatından da belli belirsiz izler taşıyor okuruna.

 

Keyword : Piraye haberi , Piraye oku , Piraye konusu , Piraye hakkında , Piraye manşeti , Piraye perde arkası , Piraye olayı , Piraye son dakika , Piraye

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com