06.02.2012 - 09:16
Okunma (1201)
Yorum (0)
Paylaş

Soğuk ve Kar Sebze Fiyatlarını Yükseltti

Soğuk ve Kar Sebze Fiyatlarını Yükseltti

 

 

İzmir'de aşırı soğuklardan dolayı tarlalarda don olunca bazı sebzelere yüzde yüz zam geldi.

 

 

İZMİR - Termometrelerin eksileri gösterdiği geçtiğimiz haftaya, kar yağışı da eklenince- tarlalarda don meydana geldi. Soğuktan olumsuz etkilenen bazı sebzelerin fiyatları yüzde yüz artış gösterdi.

 

 

 

Aşırı soğuk ve don olaylarının tetiklediği sebze fiyatları yüzde yüz hatta bazı sebzelerde yüzde iki yüz oranında zamlandı. Buna göre, Marol,1,5 TL iken 3 TL'ye Yeşil soğan, 1TL iken 3TL'ye Karnıbahar; 1,5 TL iken 3 TL'ye yükseldi.

 

 

 

Tarla sahibi ve pazarcılık yapan Celal Erdem, tarlasının soğuk havadan olumsuz etkilendiğini söyleyerek "Özellikle bu hafta havalar çok soğuktu, mesela marul büyümedi, küçük ve içi boş. Buna rağmen fiyatı 3TL oldu. Ayrıca İstanbul, Ankara ve Bursa'dan tüccarlar geliyor. Mesela orada maruldur, soğandır vs. hemen hemen hiç yok, olanda buradan çok daha pahalı. Bundan dolayı bizden tarlada ürünü 2- 2,5 TL'ye almaya razılar"

 

 

 

Erdem, bu durumdan en çok etkilenenin vatandaşlar olduğunu söyleyerek sözlerini şöyle sonlandırdı: "Zamlardan en çok etkilenen her zamanki gibi vatandaşlar oldu. Ayrıca fiyatlar dabir müddet daha böyle devam edebilir."(Yunus Şani-İLKHA)

 

 

www.ilkehaberajansi.com.tr

Keyword : Soğuk ve Kar Sebze Fiyatlarını Yükseltti haberi , Soğuk ve Kar Sebze Fiyatlarını Yükseltti oku , Soğuk ve Kar Sebze Fiyatlarını Yükseltti konusu , Soğuk ve Kar Sebze Fiyatlarını Yükseltti hakkında , Soğuk ve Kar Sebze Fiyatlarını Yükseltti manşeti , Soğuk ve Kar Sebze Fiyatlarını Yükseltti perde arkası , Soğuk ve Kar Sebze Fiyatlarını Yükseltti olayı , Soğuk ve Kar Sebze Fiyatlarını Yükseltti son dakika , Soğuk ve Kar Sebze Fiyatlarını Yükseltti

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com