06.02.2012 - 00:20
Okunma (1044)
Yorum (0)
Paylaş

Avrupa Sibirya'ya Döndü!..

Avrupa Sibirya'ya Döndü!..

Birçok Avrupa ülkesinde hava sıcaklığının sıfırın altında 30 derecelere kadar düşerken, soğukta ölenlerin sayısının her geçen gün arttığı, büyük bölümü Ukraya’da olmak üzere en az 220 kişinin öldüğü açıklandı.

 

Yaklaşık 100 bin evsizin bulunduğu, 300 binden fazla kişinin düzenli kalacak yeri bulunmadığı Ukrayna’da sıfırın altında 30 dereceye düşen dondurucu havadan olabildiğince az kişinin etkilenmesi amacıyla alınan önlemler bir türlü sonuç vermedi.

 

Dondurucu soğuk havanın etkili olduğu İtalya’nın başkenti Roma da son 27 yılın en şiddetli kar yağışı görüldü.

 

Milano’dan Napoli’ye kadar ülkenin çeşitli kentlerini etkisi altına alırken ülkede ölenlerin sayısı 8’e yükseldi. İtalya’da çok sayıda belediye acil yardım ulaştırmada yetersiz kalırken, sorumlular hakkında soruşturma açıldı.

 

Trenlerin kara saplandığı İtalya’da enaz 150 bin konuta elektrik verilemedi, gıda sıkıntısı baş gösterdi. Olağanüstü hava şartları Papa’nın günlük programını da aksattı. Yoğun kar yağışı ve caddelerin karla kaplı olması nedeniyle Papa 16. Benedikt’in yöneteceği ve 7 bin kişinin katılması beklenen ayin iptal edildi.

 

Almanya’da da bu kışın en soğuk gecesi ülkenin güneyindeki Allgäu kentinde yaşandı. Kentte cumartesi gecesi hava sıcaklığı eksi 27,3 derece olarak ölçüldü. Bremen kentinde ise evsizlerin şubat ayı sonuna kadar ısınmak için ücret ödemeden otobüs ve tramvaylardan yararlanmasına izin verildi.

 

 www.habervitrini.com

Keyword : Avrupa Sibirya'ya Döndü!.. haberi , Avrupa Sibirya'ya Döndü!.. oku , Avrupa Sibirya'ya Döndü!.. konusu , Avrupa Sibirya'ya Döndü!.. hakkında , Avrupa Sibirya'ya Döndü!.. manşeti , Avrupa Sibirya'ya Döndü!.. perde arkası , Avrupa Sibirya'ya Döndü!.. olayı , Avrupa Sibirya'ya Döndü!.. son dakika , Avrupa Sibirya'ya Döndü!..

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com