06.02.2012 - 00:01
Okunma (1258)
Yorum (0)
Paylaş

TürkEğitimsen'den Fatih Projesine Tepki

TürkEğitimsen'den Fatih Projesine Tepki

FATİH PROJESİYLE, AMERİKA TÜRKİYE Yİ YENİDEN KEŞFEDECEK MİŞ !

           MEB.nın merakla beklenen Fatih Projesi kapsamında, 2011-12 Eğitim-Öğretim yılının ikinci yarısında, 17 İl’ de Pilot Uygulama başlatılıyor. Bu amaçla, Ankara, İstanbul, İzmir, Balıkesir, Bingöl, Diyarbakır, Erzincan, Erzurum, Hatay, Kayseri,Karaman,Kocaeli, Mersin,Rize,Samsun,Uşak ve Yozgat taki 52 Okul da, 8800 tablet bilgisayar dağıtılacak.Kademeli olarak ilköğretimlerde 5 sınıf, orta öğretimde 9 sınıflar a tablet dağıtımıyla başlayacak uygulama ile, 4 yıl içinde 10 Milyon öğrenciye tablet bilgisayar dağıtılması hedefleniyor. ABD, İngiltere, Hindistan, Tayland, Güney Kore ve Singapur bile aynı projeyi bize bakıp uygulayacakmış. Biz yıllardır Amerika yı yeniden keşfetmeye çalışırdık, bu defa Amerika bizi keşfedecekmiş.Hayırlısı bakalım.

          Evet proje güzel, kulağa da çok hoş geliyor ama projeyi detaylı inceleyen oldumu acaba; aklımıza takılanları, aklımıza gelenleri bir sıralayalım, belki aklı eren birileri çıkarda bizi aydınlatır.

        Öğrencilere tablet dağıtımıyla ilgili sorunları, Üç Kategoride inceleyelim;

1-      a- Bu uygulama çocukları tamamen sanal bir aleme hapsedip, dilekçe yazamaz duruma getirir, el becerilerini ve hayal güçlerini öldürür mü ?

b- Bu tabletler, tahtaya bile kalkmaya zahmet etmeyen uyuşuk bir gençlik mi ortaya çıkarır ?

c- Bu tabletler ile hazır bilgiye ulaşmaya alışacak olan nesiller, dolayısıyla “google “ bağımlısı araştırmadan uzak bir topluluğun habercisi mi olacaklar ?

2-      a- Bu teknoloji hangi gelişmiş ülkelerin okullarında uygulanıyor ?

b- Bu teknoloji ile öğrenciler çok küçük yaşta radyasyon yüklemesine maruz kalmayacak mı ?

c- Bu tabletlerle fazla haşır- neşir olmak çocukların gözlerinin erken bozulmasına neden olmayacak mı?

d- Bu tabletlerin varlığı okullara internet ve ortak bağlantı ağ ve sistemleri olarak ek yükler getirmeyecek mi ?

e- Bu tabletler arızalandığında, bakım ve onarımlarını kim üstlenecek ?

3-      a- Bu tabletlerin, yılda 2,5 milyon öğrenci ve 4 yıl sonra toplamda 10 milyon öğrenciye dağıtılacağı söyleniyor, bu maliyetlerle okulların, Öğretmen ve Personel ihtiyacı ile Fiziki sorunları çözülemez mi ?

b- Bu tabletlerin ihalesi ile birilerimi zengin edilecek ya da tabletler gerektiğinde telekonferans sistemine uygun olarak üretilip, çocuklara ve ailelere yönelik, siyasi propaganda malzemesi olarak kullanılacak mı ?

c-Teknoloji   inanılmaz şekilde kendini yeniliyor. Bu Tabletlerinde, en fazla 2 yılda demode olacağı hesaplanıyor mu, üretilen programların kullanılamayacağını hesaplayan var mı?

e- Bu tabletlerin ve beraberinde getireceği ek maliyetlerin yükünü bakanlık karşılayacak m ı?

      

              Bu sorular cevaplanmalı ve konu, uzmanlara sorulup psikolojik, teknik, tıbbi etkileri araştırılmalıdır. Ancak; her ne yapılırsa yapılsın, bu projede bir iki yıl denenip rafa kaldırılacak, uluslararası şirketlerin kazançları yanlarına kar kalacak ve Milli Eğitim Bakanlığına güven bir kez daha sarsılacaktır.

                                                                                                                              

Enver DEMİR

Türk Eğitim-Sen İstanbul Bölge Başkanı

Keyword : TürkEğitimsen'den Fatih Projesine Tepki haberi , TürkEğitimsen'den Fatih Projesine Tepki oku , TürkEğitimsen'den Fatih Projesine Tepki konusu , TürkEğitimsen'den Fatih Projesine Tepki hakkında , TürkEğitimsen'den Fatih Projesine Tepki manşeti , TürkEğitimsen'den Fatih Projesine Tepki perde arkası , TürkEğitimsen'den Fatih Projesine Tepki olayı , TürkEğitimsen'den Fatih Projesine Tepki son dakika , TürkEğitimsen'den Fatih Projesine Tepki

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com