05.02.2012 - 19:39
Okunma (3115)
Yorum (0)
Paylaş

Sağlıktan Haber'in SAYDES Genel Başkanı Kürşad Emre ÖĞRETMEK ile yapmış olduğu söyleşi

SAYDES Genel Başkanı Kürşad Emre ÖĞRETMEK ile sağlık sandığı hakkında bir söyleşi de bulunduk;

SAYDES Genel Başkanı Kürşad Emre ÖĞRETMEKile sağlık sandığı hakkında bir söyleşi de bulunduk

SAĞLIK SANDIĞIYLA BÜYÜYOR


SAYDES; Yani Sağlık Yardımlaşma, Dayanışma ve Biriktirme Sandığı. Bizim sandığımız. Diğer sektör sandıkları kurulalı yıllar yıllar olmuş. Yıl 2010. Sağlık sektörü gibi büyük bir sektörün hala bir sandığı yok. Hiç kimse taşın altına elini sokmuyor. Bu hususta birkaç çalışma yapılıyor ancak çalışmayı yapan kişilerin bağlı olduğu büyük çaplı kuruluşlar dahi sandık işine girmeye cesaret edemiyor. böyle bir dönemde, ellerinde projelerinden ve ekip ruhundan başka hiçbir varlıkları olmayan kişiler SAYDES için yola çıkıyor. 7 yıllık bir projelendirme dönemi, küçük çaplı denemeler ve nihayet bir dizi çalışmanın ardından 7 Mayıs 2010 da sağlık sandığı SAYDES ismi ile resmi kuruluşunu yapıyor.

İsmi, kurumsal renkleri ve logosu her şeyi özetliyor aslında. Baştaki S sağlığı, sondaki S sandığı temsil ediyor. Ortadaki 4 harf üye ailesini temsil ediyor. Bir S harfinden diğer S harfine muhafaza çubukları gidiyor. Yani sağlık sandığı üyenin ve ailesinin tüm ihtiyaçlarına yönelik vardır anlamı taşıyor. Bir de tabi; en önemlisi; kurumsal renkler kırmızı-beyaz; rengini bayrağımızdan alıyor. Önce Türkiye diyor tüm SAYDES ailesi. Önce vatan, sonra SAYDES; ülkeye faydası olmayacaksa SAYDES te olmasın diyorlar. Tüm politikalarını, vizyonlarını, çalışmalarını bu ilke etrafında şekillendiriyorlar.

İlk olarak Temmuz 2010 da tüm üyelerini ve üye eşlerini 80.000 TL lik ferdi kaza sigortasına ücretsiz olarak ulaştırıyorlar. Üye sayısı yüz binleri aşan STK lar sadece üyeyi 20.000 TL lik sigortalayabilirken kuruluşunun 3. ayında SAYDES büyük bir hizmete imza atmış oluyor.

Ağustos 2010 da sosyal yardım fonunu devreye sokuyor. Üyelerine doğum, evlilik gibi özel durumlarında küçük altın hediye ediyor.

Sonraki aylarda kendine has mevzuatını çıkartıyor. Bu sayede kişilere göre uygulama değişiminin önüne geçilmiş oluyor. Ya Libya gibi kalırız, ya kadim Türkiye oluruz denilerek kurumsallığın en önemli adımları mevzuat olarak görülüyor ve bu hususa çok önem veriliyor.

Aralık 2010 da şuan merkez tesisleri olarak kullanılan binanın işlemlerine başlanıyor. Tesis 20 günde fiziki olarak kuruluyor. 15 Ocak 2011 de ilk ticari işletme olan Cafe Kırmızı-Beyaz kuruluyor. Cafenin ismi dahi vizyon ve misyonu belirtiyor.

Şubat 2011 de sağlık sektörü, sandığının ilk misafirhanesine kavuşuyor. Her sağlık çalışanının mutlaka şikayet ettiği, eksikliğini hissettiği, başkalarının tesislerinde kalmaktan bıktığı bir konuda ilk adam akıllı yatırım. Şuanki hali ile; 25 yataklı, cafe kırmızı beyaz mevcut, genel merkez birimlerini barındırıyor, 100 kişilik bir çok amaçlı salonu var, 20 kişilik SAYDES akademisinin ilk dersliği mevcut ve bu tesis Ankara nın merkezinde. Her yerden ulaşım imkanı var.

Bu çalışmalar sırasında bir de tanzim satışlı bir market kuruluyor. Ancak 3 ay çalıştırınca bu iş için çok büyük sermaye olması gerektiği anlaşılıyor. Sandığa tek kuruş zarar ettirmeden market hizmeti askıya alınıyor. Daha sonra; sandık terimine yabancı olan sağlık sektörüne sandığı daha doğru anlatmak amacıyla akademik birim kuruluyor. Akademi üye ve temsilci eğitimleri ile programlarına devam ederken bir yandan da sandığa bağlı eğitim birimleri kurmak için araştırmalarını sürdürüyor. İşin ucu üniversiteye kadar dayanır düşüncesi hakim.

Daha sonra Radyo SAYDES kuruluyor. Şu an internetten yayın yapacak olan radyonun 2012 sonuna kadar frekans yayınına geçirilmesi planlanıyor. Radyo şarkı dinlenecek bir yayın organından ziyade sağlık çalışanlarının gerçek anlamda sesi olmayı, sağlık çalışanları ile ilgili yayınlar yapmayı hedeflemektedir.

Yaz ayları başında Telekom BYS sandığının turizm biriminden faydalanılarak tatil hizmetine başlanıyor. Turizm birimi ocak 2012 itibari ile, onlarca otelden üyelerine indirimli tatil imkanı sunan, kongre organizasyonu ve hac ve umre organizasyonu yapan bir birim durumuna gelmiştir.

 

Haberin Devamı..

Keyword : Sağlıktan Haber'in SAYDES Genel Başkanı Kürşad Emre ÖĞRETMEK ile yapmış olduğu söyleşi haberi , Sağlıktan Haber'in SAYDES Genel Başkanı Kürşad Emre ÖĞRETMEK ile yapmış olduğu söyleşi oku , Sağlıktan Haber'in SAYDES Genel Başkanı Kürşad Emre ÖĞRETMEK ile yapmış olduğu söyleşi konusu , Sağlıktan Haber'in SAYDES Genel Başkanı Kürşad Emre ÖĞRETMEK ile yapmış olduğu söyleşi hakkında , Sağlıktan Haber'in SAYDES Genel Başkanı Kürşad Emre ÖĞRETMEK ile yapmış olduğu söyleşi manşeti , Sağlıktan Haber'in SAYDES Genel Başkanı Kürşad Emre ÖĞRETMEK ile yapmış olduğu söyleşi perde arkası , Sağlıktan Haber'in SAYDES Genel Başkanı Kürşad Emre ÖĞRETMEK ile yapmış olduğu söyleşi olayı , Sağlıktan Haber'in SAYDES Genel Başkanı Kürşad Emre ÖĞRETMEK ile yapmış olduğu söyleşi son dakika , Sağlıktan Haber'in SAYDES Genel Başkanı Kürşad Emre ÖĞRETMEK ile yapmış olduğu söyleşi

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com