04.02.2012 - 18:26
Okunma (2764)
Yorum (0)
Paylaş

Doğru Emzirme Nasıl Yapılır

Doğru Emzirme Nasıl Yapılır

Bebeğin   doğru olarak sık sık   emzirilmesi, sağlıklı olarak büyüyüp,gelişmesi için çok önemlidir. Bebek için en iyi beslenme, hayata sağlıklı bir başlangıç yapma yoludur. Bu nedenle annelerin çok dikka tli ve titiz davranmaları gerekmektedir.

 

 

 

Emzirmenin başlatılıp sürdürülebilmesi için özellikle bebeğin babası olmak üzere tüm aile üyeleri anneyi desteklemelidir. Gebelikte takibini yapan doktoru başta olmak üzere, çocuk doktoru ve aile hep birlikte olumlu, destekleyici bir tutum içinde olmalıdırlar. Bu yazıda, annelere anne sütünü arttıracak  ve doğru emzirme nasıl olur bunları anlatmaya çalışacağız.

 

 

 

1.Bebeğinizi sık sık ve her istediğinde emzirmelisiniz:

 

 

 

Yenidoğan bebeğinizi en az 2 saatte bir emzirin, uyuyorsa  uyandırmaktan çekinmeyin. Gece ise, 4-5 saatten fazla  uyumasına izin vermeyin, uyandırıp emzirin. Bebeğin sık sık emmesi anne sütünü arttıracak en önemli etkendir bunu anneler aklından çıkarmamalıdır. Bu durum, ilk günlerde yeni anne için biraz yorucu olsa da, emzirmenin başarıyla sürmesi ve bebeğin kilo alması ona bu ilk sıkıntıları unutturacaktır.Doğumdan sonraki ilk 3  günde bebeğin ilk aşısı sayılan anne sütünü bebeklerine mutlaka vermelidirler.Yenidoğan bebeğin çene kasları az geliştiğinden çabuk yorulur bu yüzden sık emme isteği duyar.Annelerin bu dönemde çok sabırlı olmaları  gerekmektedir.Mümkünse aile büyüklerinden birisininde anneye yardımcı ve destek olmak için annenin  yanında olması çok faydalı olabilir.2.Göğsünüzün Dolmasını Beklemeyin:

 

 

 

Göğsünüzde her zaman bebeğe yetecek süt vardır, emzirme sırasında da, hormonal uyarıyla vücut yeniden süt üretecektir. Göğüslerin çok dolu olması bebeğin daha çok doyduğunu göstermez. Aynı şekilde, bazen pompayla sütü sağan anneler gelen miktar karşında hayal kırıklığı yaşayabiliyorlar. Pompayla çektiğiniz miktar, bebeğin memede ne kadar alabildiğinin bir ölçüsü değildir. Bebeğin yeterince beslendiğini ancak kilo alışıyla anlayabiliriz. Bu nedenle göğüslerin fazla dolmasına izin vermeden  bebek her istediğinde rutin aralıklarla emzirilmelidir.

 

 

 

3.Daha uzun süre emzirmeye gayret edin:

 

 

 

Bebeğin belli bir süre değil, bir göğsü bitirene kadar emmesini sağlayın, sonra da öbür göğse geçin. Böylece, hem önce gelen sulu sütü, hem de sonra gelen yağlı sütü alacak, vücudunuz da süt yapımı için gereken uyarıları almış olacaktır. Bebek ilk emdiği göğsü boşalttığında diğer  göğsünüze geçin bu göğsün yeterince boşalmadığını düşünüyorsanız ve bebek emerken uyuyakalırsa;bebek uyandığında boşalmayan göğsünüzü emzirin.

 

4.Emzirme Sırasında Bebeği Mümkün Olduğunca Çıplak Bırakın(Ten teması çok önemlidir)

 

 

 

Emerken kolay yorulup bırakan, uyuyakalan bebekler; bezleri kalacak şekilde soyulup anneyle cilt teması sağlanırsa daha uzun ve etkili emmeleri sağlanabilmektedir. Üşümemesi için bir örtü ile korunarak emmesi sağlanabilir. Emerken özellikle bebeğe eldiven giydirmemeli, anneye dokunabilmesine fırsat vermelisiniz.Böylece anne ile bebek arasındaki duygusal bağ kurulmuş olur.

 

5.Emzirmeye ve Kendinize Odaklanın(Kendinize zaman ayırmayı unutmayın)

 

 

 

Yenidoğan bebeğini emziren anne önceliğinin emzirme olduğunu bilmelidir. Dinlenmeye, dengeli beslenmeye zaman ayırmalı, babadan emzirme dışı işlerde yardım almalıdır. Ev işlerini de bebekle birlikte mükemmel bir şekilde yürütmesi gerekmediğini kabullenmeli, her şeyi hallederim deyip kendini strese sokmamalıdır. Stresten mümkün olduğunca uzak durmaya çalışmalı,yeterince uyuyup dinlenmelidir.

 

 

 

6.Biberon, Emzik Vermeyin:

 

 

 

Emzirme dengesi kurulup bebek kilo almaya başlayana kadar (tercihen ilk 1 ay ) bebeğe biberon, emzik vermeyin. Böylece tüm emme faaliyetini memede gerçekleştirecek, süt yapımını uyarmış olacaktır.Unutmayın anneler büyük iş size düşüyor. Sağlıklı nesiller yetiştirmek sizin ellerinizde…mutlu anne mutlu bebek demektir…

 

Keyword : Doğru Emzirme Nasıl Yapılır haberi , Doğru Emzirme Nasıl Yapılır oku , Doğru Emzirme Nasıl Yapılır konusu , Doğru Emzirme Nasıl Yapılır hakkında , Doğru Emzirme Nasıl Yapılır manşeti , Doğru Emzirme Nasıl Yapılır perde arkası , Doğru Emzirme Nasıl Yapılır olayı , Doğru Emzirme Nasıl Yapılır son dakika , Doğru Emzirme Nasıl Yapılır

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com