04.02.2012 - 18:23
Okunma (961)
Yorum (0)
Paylaş

Çalışan Annelere Öneriler

Çalışan Annelere Öneriler

 

 

 

Çalışan anneler olarak zamanla yarış halindeyiz. Çocuklarımıza,kendimize,eşimize ve işimize zaman ayırmamız gerekmektedir.Ancak bu çalışma temposunda bunu yapabilmek için zamanı kaliteli kullanmalıyız.

 

 

 

Çalışan annelerin çoğunun problemi eşleri, çocukları ve işleri arasında kalmaları ve hangisine vakit ayıracaklarını bilememeleridir. İşte size ev ve iş arasında koştururken hayatınızı kolaylaştırmanıza yardımcı olabilecek 5 öneri...

 

 

 

Aile yaşantınızı planlayın

 

Doğum günleri, doktor randevuları, çocuğunuzun aktiviteleri, okul için kıyafet ve bunun gibi bir sürü işinizi planlamak adına ajandanıza not alabilirsiniz. Buzdolabının üstüne bir notluk asabilirsiniz ya da cep telefonunuzun hatırlatmalar kısmını kullanabilirsiniz. Böylece geç kalmaları ve ufak unutkanlıkları da ortadan kaldırmış olacaksınız.

 

 

 

Yarım saat erken kalkın

 

Yarım saat önce kalkmayı ve yatağa yarım saat önce girmeyi düşünün. Bu yarım saat sabahları size çok iyi gelecek; çünkü biraz daha vaktiniz varmış gibi hissedeceksiniz. Sizi rahatsız edecek kimse olmadığında yapabileceğiniz işleri keyifle yapacak ve kendinize ait bir zaman yaratacaksınız. Şöyle düşünün; eşiniz ve çocuğunuz hala uyuyor ve telefonunuz çalmıyor. Dolayısıyla zaman size kalıyor.

 

 

 

Zaman kaybının nedenini bulun

 

Televizyon genellikle büyük bir kayıp ve karışıklık sebebidir. Tabii ki televizyondan tamamen mahrum kalmanız diye bir şey söz konusu değil. Ancak sizi ilgilendirmeyen şeyleri sırf alışkanlıktan seyretmekten vazgeçebilirsiniz. Televizyonun alışkanlık haline getirmenin ciddi bir vakit kaybı olduğunu unutmayın…

 

 

 

Çocuklarınız size yardım etsin

 

İş stresinizi hafifletmek ve aile yaşantınızı etkili düzenlemek için kendinizi geliştirin. Eve geç geldiğinizde çocuklarınızın siz olmadan atıştırabilmesi için bir ikindi kahvaltısı hazırlayıp bırakın. Çocukların ödevlerini bitirmeleri, akşam yemeği için sofrayı kurmaları, duş almaları gibi okuldan geldikten sonra uygulamaları gereken şeylerin bir listesini yapın ve eve geldiğinizde bunları kontrol edin. Aile ve iş yaşantınızı dengelemek diğerlerine güvenmekten geçiyor. Tek başınıza her şeyin üstesinden gelebileceğinizi düşünmek büyük bir hata olur!

 

 

 

Makyajınızı kolaylaştırın

 

Makyajınızın kalitesi, ayna önünde geçen saatlerinize değil, kullandığınız ürünlere bağlıdır. Gün içinde düzenli olarak kullanmanız gereken maskara gibi ürünler ve bir de zamanınızı çalan diğer ürünler vardır. Makyajınızı basitleştirmek, hem makyajı uygularken, hem de temizlerken size zaman kazandıracaktır. Kozmetik uzmanları bir kadının, eğer şu altı temel kuralı uygularlarsa altı dakikada makyaj yapabileceklerini söylüyor: nemlendirme, birleştirme, düzeltme, gözleri vurgulama, teni destekleme ve dudakları parlatma.

 

Keyword : Çalışan Annelere Öneriler haberi , Çalışan Annelere Öneriler oku , Çalışan Annelere Öneriler konusu , Çalışan Annelere Öneriler hakkında , Çalışan Annelere Öneriler manşeti , Çalışan Annelere Öneriler perde arkası , Çalışan Annelere Öneriler olayı , Çalışan Annelere Öneriler son dakika , Çalışan Annelere Öneriler

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com