19.04.2010 - 10:58
Okunma (1134)
Yorum (0)
Paylaş

Türkiye kül bulutu tehlikesini atlattı

Genel Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, 15 Nisan Perşembe günü İzlanda'nın güneyinde ''Eyjafjallajokull'' buzulu altındaki yanardağın patlaması sonucunda oluşan kül bulutunun Avrupa hava ulaşımına olan etkileriyle ilgili gelişmelerin daha önce kamuoyuna duyurulduğu hatırlatıldı.

Gün içinde yayımlanan basın bülteninde, Ankara FIR (hava sahası) dahilinde Zonguldak açıklarından tamamen deniz üzerinde kalan dar bir hava sahası içinde görülen bulutlar sebebiyle 10 bin ft. ile 30 bin ft. arasındaki irtifa bandında uçuşların tekrar yasaklandığının bildirildiği anımsatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Konuyla ilgili olarak mevcut meteorolojik raporlar kapsamında yapılan değerlendirmeler sonucunda, kül bulutunun ülkemiz hava sahasını terk etmesi sebebiyle yukarıda bahsedilen uçuş yasakları da TSİ 16.15 itibariyle kaldırılmıştır.

Bu gelişmeler ışığında, bahse konu volkanik kül bulutu sebebiyle Türkiye hava sahasında herhangi kapalı bir hava sahası bulunmamaktadır.

Konu, Genel Müdürlüğümüz, DHMİ ve Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlükleri ile koordineli olarak yakından takip edilmektedir.''

AA

Keyword : Türkiye kül bulutu tehlikesini atlattı haberi , Türkiye kül bulutu tehlikesini atlattı oku , Türkiye kül bulutu tehlikesini atlattı konusu , Türkiye kül bulutu tehlikesini atlattı hakkında , Türkiye kül bulutu tehlikesini atlattı manşeti , Türkiye kül bulutu tehlikesini atlattı perde arkası , Türkiye kül bulutu tehlikesini atlattı olayı , Türkiye kül bulutu tehlikesini atlattı son dakika , Türkiye kül bulutu tehlikesini atlattı

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com