04.02.2012 - 18:20
Okunma (1434)
Yorum (0)
Paylaş

Çalışan Anneler Bebeğini Emzirebilir mi

Çalışan Anneler Bebeğini Emzirebilir mi

 

 

Bebeklerin sağlıklı gelişimi için mutlaka iki yaşına kadar anne sütüyle beslenmesi gerekiyor. Ancak çalışan bayanlar eve gitmeye vakit bulamadıkları için bebeklerini yeterince emziremiyor. Uzmanlar, çalışan annelere sütlerini özel yöntemlerle sağarak daha sonra kullanılmak üzere depolamalarını tavsiye ediyor.Anne sütünün bebeğe öncelikle emzirme yoluyla dokunarak ve hissederek verilmesi gerekiyor. Herhangi bir nedenle bu mümkün olmuyorsa başka çözümler de var. Özel süt pompaları ile anne sütü istenildiği an sağılarak depolanabilir. Temiz koşullarda sağılmış anne sütü buzdolabında + 4 derecede 24 saat özelliğini korur.Dondurucu da hava almayan kapaklı şişelerle 6 ay kadar bozulmadan saklanabilir.Bakıcı, anne işteyken bu sütü biberon ya da kaşıkla bebeğe verebilir. Ancak saklanan süt çok iyi çalkalanmalı ve açılan şişedeki süt bebeğe bir seferde verilmeli, tekrar dondurulmamalı Anneler evde oldukları zamanlarda emzirmeye devam etmeliler. Aksi halde bebek anne memesini unutabilir. Anne sütünde bebeğin ihtiyaç duyduğu tüm besinler eksiksiz şekilde yer alıyor. Tüm bebeklerin yeteri kadar anne sütü almaya hakkı var. Hiçbir şey onları bu haktan mahrum etmemeli.Bazı anneler emzirme yerine bebeklerine mama vermeyi tercih ediyor. Bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de ithal mama ve biberonlara milyonlarca dolar harcanıyor.Bebeğe ilk altı ay sadece anne sütü verilmesiyle mama ve biberon masrafı ortadan kalkar.Emzirilen bebek daha az hasta olacağı için hastane masrafları da minimuma iner.

 

 

 

Emziren anneler nasıl beslenmeli?

 

 

Emziren annelerin özel bir beslenme programı uygulamasına gerek yok. Hamilelikten önce nasıl besleniyorsa o şekilde devam etmesi yeterli. Beslenme düzeni 3 ana, 3 ara öğün olarak düzenlenmeli. Bazı anneler hamilelikte aldığı kiloları vermek için doğumun hemen ardından ağır zayıflama diyetleri uygulamaya başlar.Oysa yapılan ağır diyetler  süt miktarının ve kalitesinin düşmesine neden olur.

 

 

Anne sütünün faydaları

 

 

 

Emzirilen bebekte daha az enfeksiyon görülüyor. Anne sütü alan bebeğin bağışıklık sistemi güçleniyor. Doğumun ilk dakikalarında emzirilen bebeklerde mikroplara karşı bağışıklık oluşuyor. Ortakulak iltihapları ve menenjit riski düşüyor. İleri yaşlarda görülen romatizmal hastalık riski azalıyor. Emzirme, annenin doğum sonrası daha hızlı iyileşmesini sağlıyor. Annenin meme ve yumurtalık kanseri riskini azaltıyor.

 

Keyword : Çalışan Anneler Bebeğini Emzirebilir mi haberi , Çalışan Anneler Bebeğini Emzirebilir mi oku , Çalışan Anneler Bebeğini Emzirebilir mi konusu , Çalışan Anneler Bebeğini Emzirebilir mi hakkında , Çalışan Anneler Bebeğini Emzirebilir mi manşeti , Çalışan Anneler Bebeğini Emzirebilir mi perde arkası , Çalışan Anneler Bebeğini Emzirebilir mi olayı , Çalışan Anneler Bebeğini Emzirebilir mi son dakika , Çalışan Anneler Bebeğini Emzirebilir mi

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com