04.02.2012 - 18:19
Okunma (1108)
Yorum (0)
Paylaş

Çalışan Anne Olmak

Çalışan Anne Olmak

 

 

 

Çalışan kadın olmak  çoğu zaman avantaj gibi görünsede anne olduktan sonra bu durum değişebiliyor.Annelik içgüdüsü baskın gelen çoğu kadın , zamanla kendini yorgun ve yetersiz hissetmeye başlıyor.Buna bir de çocuğundan ayrı kalmanın getirdiği eksiklik duygusu eklenince,hayat çekilmez bir hal alıyor.  Peki, böyle bir aşamada ne yapmak gerekiyor?

 

Her şeyin üstesinden tek başına gelmek

 

Hiç kimse bu kadar çok ve çeşitli sorumluluğun altından tek başına kalkamaz.Öncelikle bu durumu bilmeli ve  kendinize karşı acımasız eleştirilerde bulunmamalısınız.Eğer işler arasında çok fazla boğulduğunuzu düşünüyor ve kariyerinizden de vazgeçmek istemiyorsanız, evinize hem temizlik yükünü omuzlarınızdan alacak , hem de çocuğunuzun bakımıyla ilgilenecek güvenilir bir yardımcı alın. Bunun en iyi yolu, çevrenize danışmak , emin olduğunuz insanlara sormaktır. Ayrıca evinizdeki temizlik aletlerinin güvenli ve pratik kullanımlı olmalarına da dikkat edin. Böylelikle hem çocuğunuzun güvenliğini, hem de yardımcı kadının temizlik yaparken zorlanmayarak, çocuğunuza daha fazla zaman ayırmasını sağlamış olursunuz. Bütün bunların üzerinizden büyük ölçüde yük alacağına emin olabilirsiniz.

 

 

 

Suçluluk duygusundan sıyrılmak

 

Çocuğun annesi dışında başka insanlarla da diyalog halinde olması, gelişimi açısından oldukça olumlu sayılıyor. Hatta bu iletişimin devamlı olması, çocuklarda güven hissini ve iletişim gücünü artırıyor. Bu nedenle çocuğunuzu işe giderken bakıcının ellerine vermekten rahatsız olmayın. Üstelik bu şekilde bütün gün çocuğunuzdan uzak kalarak, birlikte geçirdiğiniz zaman daha da değerleniyor. İşten eve geldikten sonra, mutlaka çocuğunuzla birlikte geçireceğiniz bir zaman dilimi ayarlayın. Ve bu süreyi sadece çocuğunuzla birlikte bir şeyler yaparak geçirin. Örneğin, birlikte yemek hazırlamak veya oyun oynamak gibi. Hiçbirini yapamıyorsanız, en azından yatmadan önce ona masal okuyun. Bu şekilde hem özlem gidermiş, hem de anne çocuk iletişimini yaşamış olursunuz.çocuğunuz için önemli olan 

sizin  evde olup olmamanız değil, aradığında annesine ulaşabileceğini bilmesidir. Ayrıca çocuğunuzun çalıştığınız yeri tanımasını da sağlayabilirsiniz.

 

 

 

 

 

 

 

Zamanla yarışmak

 

Çoğu annenin en büyük hayali, yarım gün çalışmak. Ancak böyle bir çalışma sistemi günümüz koşullarında pek kolay mümkün olmuyor. Özellikle bir de kadın kariyer yaptıysa, iş saatlerinin azaltılması tamamen zorlaşıyor. Böyle bir durumda iyi bir program yapmak en iyisi. Örneğini, hafta içinde işlerin en hafif olduğu günler biraz daha erken çıkarak, çocuğunuzla daha fazla zaman geçirilebilir. Bu şekilde çocuğunuzla birlikte geçirdiğiniz saatleri dengeleyebilirsiniz. Ancak bütün bunlar iyi bir programlama ve düzen gerektiriyor. Son olarak, çocuğunuzun hastalığı durumunda, eşinizden destek isteyin. Çünkü işyerinizden sürekli izin almanız mümkün olmayabilir.

 

Keyword : Çalışan Anne Olmak haberi , Çalışan Anne Olmak oku , Çalışan Anne Olmak konusu , Çalışan Anne Olmak hakkında , Çalışan Anne Olmak manşeti , Çalışan Anne Olmak perde arkası , Çalışan Anne Olmak olayı , Çalışan Anne Olmak son dakika , Çalışan Anne Olmak

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com