04.02.2012 - 18:04
Okunma (1663)
Yorum (0)
Paylaş

Biberon Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz

Biberon Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz

Biberonların cam (özellikle tercih edilmelidir), polietilen ya da polipropilen olanları tercih edilmelidir. Piyasada yaygın olarak bulunan polikarbonat biberonlardan kaçınılmalıdır. Biberon emziği alırken de lateks ya da kauçuk olanlar yerine silikon olanları tercih edilmelidir.

 

 

Üretildiği Malzemeye Göre Biberonlar

 

 

Cam biberon

 

İçindeki sıvının sıcaklığını en iyi şekilde koruyanlar cam biberonlardır. Yıkaması ve sterilizasyonu kolaydır. Bu tip biberonlar için sıcak sterilizasyon önerilir.

Kırılma tehlikesi bu tip biberonların dezavantajıdır. Aynı zamanda bebeğin kendi kendine biberonla içmeye başladığı ilk dönem için cam biberonlar biraz ağır gelebilir.

 

Plastik biberon

 

Plastik biberonlar hafif ve kırılmazdır. Minik bebek elinin bu tip biberonları kavraması ve taşıması daha kolaydır. Plastik biberonlar hem sıcakta hem soğukta sterilize edilebilir.

Bu biberonların dezavantajı kolayca saydamlığını yitirebilmeleridir.

Dikkat: Eğer plastik bir biberon alacaksanız, mutlaka Bisfenol A maddesini içermemesine dikkat edin!

 

Silikon biberon

 

En büyük avantajları  plastiklerdeki en büyük tehlike olan Bisfenol A’yı içermiyor olması. Bükülgen iç yüzeyi sayesinde bebeğinizin küçük baskılarla onu rahat tutmasına yardımcı olur.

Şimdilik tek dezavantajı seyrek bulunması ve buna bağlı olaraktan pahalı fiyatlarda satılıyor olması.

 

Boyutlarına Göre Biberonlar

 

50 ml biberonlar ilaç ve vitamin alımı için uygundur

90 ila 120 ml biberonlar bebeğin ilk haftaları için uygundur. Sadece meyve suyu ve su için uygundur. Taşıması çok pratiktir.

120 il 150 ml biberonlar çocuğunuzun ilk ayları için, su ve ikindiler için kullanışlıdır.

240 ila 260 ml biberonlar üç ila altı aylık çocuklar için ayrıcalıklıdır.

320 ila 340 ml biberonlar tüm öğünler için uygundur. Daha büyük bir öğünle beslenen çocuğunuz için bir yaşına kadar kullanışlı.

Şekline Göre Biberonlar

 

Yuvarlak biberon

 

Bu klasik modelleri bulmak da onları temizlemek de çok basittir. Silindir biberonlar genelde geniş boğazlara sahiptir ve sütü veya toz mamayı bu biberonlara boşaltması daha kolaydır. Tabii daha dar boğazlı modeller de vardır; alırken dikkat etmek gerek.

 

Köşeli biberon

 

Bu tip biberonların başları 30 derece eğimlidir. Dolayısıyla biberonu yatay pozisyonda tutmadan da bebek bu biberonu kolayca kullanabilir. Bu tip biberonların en büyük dezavantajı, köşeli oldukları için, yıkamadaki güçlüğüdür

 

Üçgen biberon

 

Üçgen biberonların en kolay özelliği tutması ve kavramasının kolay olmasıdır. Düşme durumunda biberonun yuvarlanmasını engeller. Dolayısıyla üçgen biberonlar bebekler için oldukça pratik bir modeldir.

 

Biberon aksesuarları

 

Biberon emziği fırçası

Kapatma halkaları

Silikon kapak

Sterilizatör

Biberon destek aparatı

Biberon kurutma kutusu

Keyword : Biberon Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz haberi , Biberon Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz oku , Biberon Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz konusu , Biberon Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz hakkında , Biberon Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz manşeti , Biberon Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz perde arkası , Biberon Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz olayı , Biberon Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz son dakika , Biberon Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com