04.02.2012 - 09:22
Okunma (1201)
Yorum (0)
Paylaş

Türkiye Genelinde Hava Durumu

Türkiye Genelinde Hava Durumu

 

 

Ülke genelinde yağış beklenmiyor, batı bölgeler parçalı ve çok bulutlu iç bölgeler az bulutlu geçecek. İç ve doğu bölgelerde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile birlikte bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sis görülecek.

 

 HABER MRK - Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre; Ülke genelinde yağış beklenmiyor, batı bölgeler parçalı ve çok bulutlu iç bölgeler az bulutlu geçecek. İç ve doğu bölgelerde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile birlikte bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sis görülecek.

 

HAVA SICAKLIĞI: Ege ve İç Anadolu'da hissedilir derecede (6 ila 8) olmak üzere Ülkemiz genelinde artacağı tahmin ediliyor.

 

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneydoğu, Marmara'da doğu ve kuzeydoğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Ege kıyılarında kuvvetlice (30-50 Km/S) eseceği tahmin ediliyor.

 

BUZLANMA VE DON UYARISI: İç ve doğu bölgelerde kuvvetli olmak üzere, buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

 

ÇIĞ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

 

KAR ERİMELERİNE DİKKAT: İç ve batı bölgelerde hava sıcaklığındaki artışa bağlı olarak yerdeki kar örtüsünün ani erimesi ile birlikte yaşanabilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, taşkın vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

 

BÖLGELERE GÖRE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah ve gece saatlerinde Güneyi ile Trakya' da buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor.

EGE: Parçalı, kıyı kesimlerinin sabah saatlerinde çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç ve yüksek kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde bu sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç ve yüksek kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor. Bölgede eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde kuvvetli olmak üzere, buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor. Eğiminin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın (Cumartesi) sabah saatlerinde bölgenin kuzeyinde hafif buzlanma ve don olayı ile birlikte kuzeyinde yer yer sis bekleniyor.

 

BAZI İLLERDE BEKLENEN HAVA

Ankara: Parçalı ve az bulutlu (-6/4)

İstanbul: Parçalı bulutlu (2/9)

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu ( 7/14)

Bursa: Parçalı bulutlu (0/10)

Konya: Parçalı az bulutlu (-4/5)

Adana: Parçalı ve az bulutlu (4/15)

Mersin: Parçalı ve az bulutlu (7/16)

Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu (-5/7)

Batman: Parçalı ve az bulutlu (-4/8)

Şanlıurfa: Parçalı ve az bulutlu (0/12)

Gaziantep: Parçalı ve az bulutlu (-2/9)

Mardin: Parçalı ve az bulutlu (-1/7)

Van: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Kuvvetli buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor. (-13/0)

Bingöl: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Buzlanma ve don olayı bekleniyor. (-13/-2) (Ayhan Kaya-İLKHA )

 

 

 

 

 

www.ilkehaberajansi.com.tr

Keyword : Türkiye Genelinde Hava Durumu haberi , Türkiye Genelinde Hava Durumu oku , Türkiye Genelinde Hava Durumu konusu , Türkiye Genelinde Hava Durumu hakkında , Türkiye Genelinde Hava Durumu manşeti , Türkiye Genelinde Hava Durumu perde arkası , Türkiye Genelinde Hava Durumu olayı , Türkiye Genelinde Hava Durumu son dakika , Türkiye Genelinde Hava Durumu

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com