04.02.2012 - 08:58
Okunma (1220)
Yorum (0)
Paylaş

Van İçin Türkiye Kumbarası Dolmaya Başladı

Van İçin Türkiye Kumbarası Dolmaya Başladı

Milli Eğitim Bakanlığı, Turkcell ve Türk Eğitim Vakfı (TEV) tarafından gerçekleştirilen ''Van İçin Türkiye Kumbarası'' projesine ilişkin olarak Sait Halim Paşa Yalısı'nda basın toplantısı düzenlendi.

 

 

 

Bakan Dinçer toplantıda yaptığı konuşmada, deprem haberini aldıklarında hemen gittikleri Van'da evlerin yıkıldığı, insanların enkaz altında olduğu, yakınlarının binaların etrafında çaresizce beklediği bir ortamla karşılaştıklarını anlattı. Bakan Dinçer, ''Bir kişi çıkmalı ve 'Nereden başlayacağız?' demeliydi. Bizim gidişimiz de o anlamda bir gidiş olmuştu'' dedi. O ortamda iktisadi hayatın bittiğini, esnafın çalışamadığını, ekmek dahi üretilemediğini, hayata dair hiçbir sosyal emare kalmadığını aktaran Bakan Dinçer, ''O zaman düşünmüştüm ki, Van'da hayata yeniden tutunmanın, işe başlama noktası olmanın yegane adımı eğitimden geçer. Şayet çocuklarımızı okullara koyabilirsek, öğretmenler çocuklara sahip çıkabilirse, veliler çocukları okula getirip götürürse, iktisadi hayatın canlanmasını beklemeden, sosyal hayatın canlanmasını beklemeden belki bu şekilde hayata Van'ı yeniden tutundurabiliriz diye düşünüyordum'' şeklinde konuştu. Bunun için yoğun çalışmalarla okulların tamir ve bakımını yaptırmaya başladıklarını, depremden 1-1,5 ay sonra eğitime başlamayı planladıklarını söyleyen Bakan Dinçer, ikinci depremin Van için daha büyük bir yıkım oluşturduğunu kaydetti.

 

 

 

Birinci depremin ardından 44 civarında okul kullanılmaz hale gelmişken, ikinci depremden sonra bu sayının 159'a çıktığını ifade eden Bakan Dinçer, sözlerini şöyle sürdürdü:  ''Belki siz medyada, orada birtakım eksiklikleri dile getirerek gösteri yapan birkaç öğretmeni gördünüz. Ama Van'ı ayakta tutan bizim öğretmenlerimizdi. Depremden hemen sonra yüzlerce, binlerce öğretmenimiz Van'da ihtiyaç duyulan her türlü sosyal hizmet alanında gönüllü olarak çalışma yaptılar. Onların yaptığı bu fedakarlığı da unutmak mümkün olmayacak. Bu vesileyle çaba sarf eden öğretmenlerimize, orayı terk edip gitmeden, soğuğa, çaresizliğe rağmen kalan öğretmenlere teşekkür ediyorum.''

 

Öğretmenlere destek olmak üzere ilk kurulan çadır ve sonrasında konteynerlerin öğretmenlere tahsis edildiğini, sonrasında da yeni yapılmış binalarda 48 dairenin öğretmenlere verildiğini kaydeden Bakan Dinçer, yeni kurulan 30 bine yakın konteynerle birlikte yeni şehir ve mahalleler oluşturulduğunu, bunların yanında 5-6 civarında prefabrike okul binasının hizmete sunulduğunu, 8-10 bin konutluk kalıcı inşaat için faaliyete geçildiğini, 30 bin civarında konut yapmak üzere projelerin tamamlandığını, kaybedilen okullar yerine ikame edilecek projelerin de tasarlandığını ve tamamlandığını anlattı.

 

 

 

''Van'a yönelik kampanyalarda, söz verenlerle tek tek irtibat kurduk''

 

 

 

Ömer Bakan Dinçer, 2003 yılından bu yana yapılan 169 bin 200 derslikten 32 bin kadarının hayırseverler tarafından yaptırıldığını aktararak, ''Van'a yönelik kampanyalarda bugüne kadar bize söz veren insanlarla tek tek irtibat kurduk. Bizimle protokol imzalamışlarsa, hepsine yerini gösterdik, hatta örnek projeleri kendilerine takdim ettik, nasıl istiyorlarsa öyle yapabilecekleri esneklikte her türlü desteği sağlamaya çalışıyoruz'' diye konuştu.

 

Bugüne kadar Van için 49 civarında okul, öğretmen evi veya pansiyon sözü verildiğini belirten Bakan Dinçer, pek çoğunun yatırımlarına başladığını söyledi. Öğretmenlerin eğitimin çekirdeğini oluşturduğunu vurgulayan Bakan Dinçer, ''Ne kadar iyi okullarınız, derslikleriniz, teknolojiniz olursa olsun, o kadar iyi öğretmeniniz yoksa o zaman bütün o fiziki altyapıların, teknolojik altyapıların yararı çok sınırlı kalacaktır. Sahip olduğumuz her türlü imkanın kapasitesini artırmak öğretmenimizin elinde'' değerlendirmesinde bulundu.

 

Bakan Dinçer, Van'daki depremin ardından ellerinden geleni yaptıklarını, acil müdahalelerin yapıldığını, açıkta, aç ya da giysisiz kalan bulunmadığını, şimdi kalıcı yardımlar için uğraştıklarını dile getirdi.

 

 

 

Erciş'e MEB İletişim Merkezi

 

 

 

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv ise, ''Van için Türkiye Kumbarası'' projesine ilişkin, ''Çağrımız tüm kişi ve kurumlara; gelin bu kadarla sınırlı kalmasın, Van'da hayatı hep birlikte canlandıralım. Türkiye Kumbarasına atacağınız her bir kuruşla daha çok insanımıza ulaşalım ve Van'ı hep birlikte inşa edelim'' dedi.

 

 

 

Ciliv, Van'daki önemli sorunlardan birinin de işsizlik olduğuna dikkati çekerek, Van Erciş'te Milli Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi'ni kuracaklarını bildirdi. Bu merkezi de çok yakın zamanda tamamlayarak faaliyete geçireceklerini dile getiren Ciliv, burada çalışan insanların yüzde 50'sinin engellilerden olaşacağını vurguladı.

 

 

 

Türk Eğitim Vakfı (TEV) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç da Van ve Erciş'te yaşanan depremde hayatlarını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dileyerek, TEV'in yaptığı çalışmalarda daima gençliğe ve eğitime hizmet anlayışında olduğunu anlattı. Koç, TEV'in bundan önce yaşanan afetlerde de karşılıksız burs sağladığını hatırlatarak, vakfın 175 öğrenciye halen burs vermekte olduğunu kaydetti. Vakıf, olarak 24 derslikli bir okul yaptırma çalışmalarını da sürdürdüklerini anlatan Koç, bu projenin öğrenci ve öğretmenleri kapsadığı için daha da anlamlı olduğunu ifade etti.

 

 

 

Toplantı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Dinçer, öğretmen atamaları konusunda, ''Hayırlı olsun. İnşallah 17 bin öğretmenimizin hayali gerçekleşecek. Darısı diğer gençlerimizin başına'' dedi.

 

 

 

Keyword : Van İçin Türkiye Kumbarası Dolmaya Başladı haberi , Van İçin Türkiye Kumbarası Dolmaya Başladı oku , Van İçin Türkiye Kumbarası Dolmaya Başladı konusu , Van İçin Türkiye Kumbarası Dolmaya Başladı hakkında , Van İçin Türkiye Kumbarası Dolmaya Başladı manşeti , Van İçin Türkiye Kumbarası Dolmaya Başladı perde arkası , Van İçin Türkiye Kumbarası Dolmaya Başladı olayı , Van İçin Türkiye Kumbarası Dolmaya Başladı son dakika , Van İçin Türkiye Kumbarası Dolmaya Başladı

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com