03.02.2012 - 23:38
Okunma (1341)
Yorum (0)
Paylaş

AES: Okullar Sorun Olsun Projesi

AES: Okullar Sorun Olsun Projesi 

 

 

 

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından illere gönderilen “Okullar Hayat Olsun Projesi” yazısına göre okullar eğitim-öğretim saatleri dışında açık olacak.

 

Temel amacının; okulların, velilerin, mahallelinin ve çevrenin hizmetine açılması, öğrenciler ve yetişkinler için birer “hayat boyu öğrenme merkezi” ve eğlenme-dinlenme aktivitelerine imkân veren yaşayan güvenli alanlar haline dönüştürülmesi olarak duyurulan proje kapsamında, tüm okulların hafta sonlarında ve yaz aylarında derslikleri, kütüphaneleri, bilgi teknoloji sınıfları, çok amaçlı salonları, konferans ve spor salonları, okul bahçeleri açık tutulacak.

 

Görünüşte ama sadece görünüşte okullara hayat kazandırmakmış gibi görünen bu proje aslında okulların kullanılabilir alanlarının başkalarına (yandaşlarına) peşkeş çekilmesi projesidir. Okul bahçelerini otopark, bilgisayar sınıflarını internet kafe, kapalı spor salonlarını da düğün salonu haline getirmek ile eğitime nasıl bir katkıda bulunulabilir belli değildir.

 

Okulların ticarethaneye çevrilmesi mi amaçlanmaktadır?

 

Bu projede görev alacak olan öğretmenler belirlenirken hangi kıstaslar öne                     çıkacaktır?

 

En iyi bilgisayar oyunlarını oynayan öğretmenleri okul internet kafelerinde, arabalardan anlayan öğretmenleri oto parkta ve en iyi halay çeken, göbek atan öğretmeni de okulun kapalı düğün salonunda mı görevlendireceksiniz?

 

Tabii birde bu görevlerin verildiği öğretmenlerin ücretlerini hangi bütçeden karşılayacaksınız?

 

Bilindiği üzere öğretmenlere bu görevlerin verilebileceği hiçbir mevzuatta yok. Mevzuatta olmayan bir göreve ise ücret ödemesi nasıl yapılacaktır?

 

Sayın MEB yetkilileri görevlendirilen öğretmelere şunu mu demek istemektedir? İnternete giren her kişiden, park ettiğin her arabadan para al ya da düğün sahibi havaya para atarsa paraları topla.

 

İşin özü itibariyle bu projede bazı sorunlar vardır:

 

1-Eğitime katkısı olmayacaktır. Sorunlar artacaktır çünkü okullara kontrol altına alamayacağınız kişiler girip çıkacaktır.

 

2- Güvenlik sorunları artacaktır, istenmeyen olaylar olma ihtimali vardır. Bu olaylar görevli öğretmene sıkıntı yaratacaktır.

 

3-Zaten bu projenin tüm okullarda uygulanması mümkün değildir.

 

4-Okullarda yapılacak olan etkinliklerin içeriği belirlenmemiştir, sadece genel bir açıklama yapılmıştır.  Okullarda yapılacak olan bu etkinlikler proje amaçlarının dışına çıkabilir.

 

5-Genelgede yazdığı gibi komşuluk ilişkilerinin gelişmesi için okul bahçelerinde mangal yakmaya kadar varan olaylar gelişebilir.

 

6- Görevli öğretmenlerin neler yapması gerektiği net açıklanmamıştır. Öğretmenler saat 21:00 a kadar okullarda kalacaktır. Böyle bir mesai yoktur.

 

7-Kadın öğretmenler için sorun oluşturabilir.

 

8-Hafta sonu yarıyıl ve yaz tatillerin de öğretmenlere zorla görev verilmesi sorunlar oluşturacaktır. Herkesin ailesi var. Zorunlu bölgede çalışanlar yazında mı orada kalacak. Ülkemizde bütün etkinlikler yazın yapılmaktadır ve öğretmenler yaz tatilinde de okulda bulunmak zorunda kalabilirler.

 

9- Genelgede yapılacak törenlere basınında davet edilmesi istenmektedir. Bunun amacı nedir?

 

10-Okul idarecileri tüm yıl boyunca saat 22:00 a kadar okullarda kalacaktır. Bu durumda idarecilerin bir ailesi yokmuş gibi mi düşünülmektedir?

 

11-Öğretmenler ile idareciler karşı karşıya gelecektir. Çünkü öğretmen akşam olunca kendi ailesine, arkadaşlarına ve komşularına zaman ayırmak isteyecektir. Okul idaresi öğretmene “aileni arkadaşlarını ve komşularını okula çağır okullar hayat bulsun” diyebilir.

 

12- Zaten zor şartlar altında okulun su elektrik ve ısınma giderlerini ödeyen okul idaresi daha fazla artan bu giderleri nasıl ödeyecektir? Okul idarecileri bölgelerinde yapılacak olan her düğünün kendi salonlarında yapılmasını sağlayarak bu masrafları ödeme yoluna gidecektir.

 

13-Eğitim sistemimizi tamamıyla ticarileştirmeyi hedefleyen tüccar zihniyetinden, “para”sız bir hayat tahayyül etmelerini beklemek de hata olurdu zaten. Proje diye cilalanarak okulları ticarethane, öğrencileri müşteri, öğretmenleri de ücretli köle haline getirmek istenmektedir.

 

Sular yükselince, balıklar karıncaları yer.

Sular çekilince de karıncalar balıkları yer.

Kimse bugünkü üstünlüğüne ve gücüne güvenmemelidir!

Çünkü kimin kimi yiyeceğine “Suyun akışı” karar verir.

 

 

AES/Hukuk ve Toplu Sözleşmelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı

 

Adem ÇELİK

 

 

Keyword : AES: Okullar Sorun Olsun Projesi haberi , AES: Okullar Sorun Olsun Projesi oku , AES: Okullar Sorun Olsun Projesi konusu , AES: Okullar Sorun Olsun Projesi hakkında , AES: Okullar Sorun Olsun Projesi manşeti , AES: Okullar Sorun Olsun Projesi perde arkası , AES: Okullar Sorun Olsun Projesi olayı , AES: Okullar Sorun Olsun Projesi son dakika , AES: Okullar Sorun Olsun Projesi

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com