03.02.2012 - 19:32
Okunma (5547)
Yorum (0)
Paylaş

Ülkemizde Eğitimin Sorunları

Ülkemizde Eğitimin Sorunları

 

Ülkemizde eğitimin sorunları ile ilgili her kes bir şeyler söylüyor.

Biz de www.ogretmendenhaber.com  sitesi olarak  aşağıdaki nedenleri sıraladık;

 

 

ÖZEL HABER

www.ogretmendenhaber.com

 

1-Fiziki Sorunlar: Ülkemizde okulların birçoğu tip projeye uygun yapılmamıştır. Okullarımızda kütüphane, kantin, resim odası, müzik odası, teknoloji ve tasarım işliği gibi bölümler bulunmamaktadır. Binaların yetersiz olması nedeniyle okul yöneticileri her buldukları alanı dersliğe çevirmek zorunda kalmışlardır. Bir çok okul tadilata uğrayarak hemen hemen her boşluk dersliğe çevrilmiştir. Okullarda nefes alacak alan kalmamıştır. Okullar da oyun alanları ve spor alanları yetersizdir.

 

 

2-İkili Eğitim: Ülkemizde pek çok okulda ikili eğitim yapılmaktadır. Çocukların okulda kaldıkları süreler kısadır. Ayrıca çocuklar ikili eğitimde okul binasından ve öğretmenlerden yeterince yararlanamamaktadırlar.

 

 

2-Taşımalı Eğitim: Her  ne kadar çocuklarımıza daha iyi olanaklar sunmuş olsa da taşımalı eğitim ülkemizin bir çok yöresinde sorunlu işlemekte ve eğitimin niteliğinin artırılmasına zaman zaman engel olmaktadır.

 

 

4-Okulların İçinde Bulunduğu Maddi Sorunlar: Okullarımız son zamana kadar temizlik hizmetleri başta olmak üzere onlarca kalem harcama yapmaları ve bu işler için kaynak bulmaları gerekmektedir. Bu kaynak yeterince bulunamadığı için bir çok çalışma okullarda yapılamamaktadır.

 

 

5-Öğretmen İhtiyacı: Milli Eğitim Bakanı Sayın Ömer Dinçer mecliste kendisine sorulan bir soru üzerine ülkemizin günümüz koşullarında 130 bin civarında öğretmene ihtiyacı olduğunu açıklamıştır.  Buna 70 bin civarında başka kurumlarda görevli veya öğretmenlik yapmayan ama kadroyu işgal edenleri de eklersek bu sayı 200 bini bulmaktadır. Bu öğretmenlerin boşluğu ya ek ders ücreti karşılığı derse giren öğretmenler ya da kadrolu öğretmenlerin daha fazla derse girmesi ile doldurulmaktadır. Bu da eğitimin niteliğini düşürmektedir.

 

 

6-Yardımcı Hizmetler Personelinin Yetersiz Oluşu: Bir çok okulumuzda kadrolu yardımcı hizmetler personeli bulunmamaktadır. Ama bunun yanında bazı ilçe ve okullarda ise ihtiyacın çok üstünde yardımcı hizmetler personeli bulunmaktadır. Bu anlamda eşitlik sağlanmalı ve yardımcı hizmetler kadrolarına atamalar yapılmalıdır.

 

 

7-Öğretmenlerin Yeterince Yetiştirilmemeleri ve Mesleğe Başladıktan Sonra Kendilerini Yetiştirmemeleri: Zaman zaman kamuoyunun gündeminde de yer alan bu konuyla ilgili olarak eğitim fakültelerinin yeterince donanımlı öğretmen yetiştirmedikleri ve öğretmenlerin atandıktan sonra bilgi ve görgülerini artırmak üzere yeterince çaba sarf etmedikleri konuşulmaktadır.

 

 

8-Yöneticilerin Yetersiz Oluşu: Ülkemizde eğitim yöneticileri sınavla atanmaktadır. Hiç bir yöneticilik becerisi olmayan kişiler sınav kazandıklarında yönetici olabilmektedirler. Ayrıca zaman zaman ahbap çavuş ilişkileriyle eğitimde liyakatsız kişiler görevlendirme yoluyla makamları işgal etmektedirler.

 

 

9-Ailelerin Sosyal Durumu: Ülkemiz öncelikle geçmiş nesilleri yeterli düzeyde yetiştirememiştir. Bu kişiler şu anda çocuk sahibi olmuşlardır. Bu bir etkendir. Ayrıca maalesef son yıllarda ülkemizde pek çok parçalanmış aileye rastlanmaktadır. Parçalanmış aile çocukları problemli bir aile ortamında büyüdüklerinden yeterince başarılı olamamaktadır. Ayrıca ailelerin yeterli ekonomik güce sahip olmayışları eğitimin kalitesine etki etmektedir.

 

 

10-Bilgisayar Bağımlılığı ve TV Programları: Bilgisayar alışkanlığı ve çocuklarımıza olumsuz mesajlar veren TV dizileri eğitim öğretimi etkilemektedir.

 

 

11-Basında Çıkan Olumsuz Haberler: Gün geçmiyor ki basın yayın organlarında okullarımız ve öğretmenlerimiz ile ilgili olumsuz haberler çıkmasın. Bu haberler okullarımızın ve öğretmenlerimizin saygınlığını zedelemektedir.

 

 

Biz kısacık bir düşünmeyle bu kadar nedeni bir çırpıda sıralayıverdik. Eminiz ki sizler bu listeyi çok daha uzatabilirsiniz. Sizce gereksiz olan maddeleri çıkarabilirsiniz. Şunu unutmamak lazım; HERŞEY (SİZDE-BİZDE) BİTİYOR…

 

www.ogretmendenhaber.com

Keyword : Ülkemizde Eğitimin Sorunları haberi , Ülkemizde Eğitimin Sorunları oku , Ülkemizde Eğitimin Sorunları konusu , Ülkemizde Eğitimin Sorunları hakkında , Ülkemizde Eğitimin Sorunları manşeti , Ülkemizde Eğitimin Sorunları perde arkası , Ülkemizde Eğitimin Sorunları olayı , Ülkemizde Eğitimin Sorunları son dakika , Ülkemizde Eğitimin Sorunları

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com