03.02.2012 - 08:39
Okunma (1151)
Yorum (0)
Paylaş

DES:Okul Önlüğü Rafa Kaldırılmalıdır

DES:Okul Önlüğü Rafa Kaldırılmalıdır

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’den kıyafet yönetmeliğini değiştirerek, öğrencileri önlük ve okul formasına, öğretmenleri de takım elbise, kravat ve gömleğe mahkûm eden darbe mirası kıyafet yönetmeliğinden kurtarmasını istedi.

 

Özgür Okul İstiyoruz…

 

Okul önlüğü, forma ve takım elbiseden oluşan okul kıyafetlerinin tek tip öğrenci ve tek tip öğretmen profili oluşturduğunu ve bununda eğitim psikolojisiyle ve pedagojik anlayışla uyuşmadığını, okullarda ve öğrencilerin zihninde monolitik bir kültür yarattığını söyleyen DES Genel Başkanı Gürkan Avcı, “Eğitim ve bilim özgür ortamlarda ve özgür bireylerin kafalarında yeşerir. 40 derece havada kravat, ceket, gömlek ve önlük gibi giysileri bugün dahi zorunlu kılmak demokrasiyle ve özgürlüklerde bağdaştırılamaz. Milli Eğitim Bakanı Sayın Dinçer’in 30 yıl önce cunta gölgesinde çıkarılan kıyafet yönetmeliğini toptan kaldırmasını istiyoruz. Öğretmenleri ve öğrencileri tek tip kıyafet giymeye zorlayan, kıyafet kuralına uymayanları bu gün bile cezalandırmaya devam eden bu yönetmelik kaldırılmalıdır. Öğrenci ve öğretmenlerin serbest kıyafetlerle ve rengârenk giysilerle okullara gelerek, okullarımızı çiçek bahçesine çevirmesini istiyoruz. Özgür okul istiyoruz. Demokratik bir eğitim sistemi istiyoruz” dedi.

 

Okulda Kot Pantolonda Giyilebilsin…

 

Türkiye'nin de imzaladığı Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi'ne göre çocukların kendilerini ilgilendiren konularda söz söyleme hakkı olduğunu, bu itibarla da öğrencilere kıyafet dayatması yapılamayacağını kaldı ki eğitimde kılık kıyafetle uğraşmak yerine eğitimin kalitesi ve verimliliğiyle ilgilenilmesi gerektiğini söyleyen Avcı şunları kaydetti; Eğitim yuvalarının disiplinini tehdit eden unsurları kılık kıyafette aramak, okullarımızda kot pantolonu ve serbest kıyafeti tehlike olarak görmek, tutuculuktur ve çağdışılıktır. Nitelikli, bilimsel, özgür ve demokratik bir eğitim sistemini bu yönetmelikle yakalamamız mümkün değildir. Eğitim sistemini yapbozlardan kurtaracak ezber bozan reformlara imza atan Milli Eğitim Bakanı Sayın Ömer Dinçer’i yeni ve cesur bir adım atarak, Türk Eğitim tarihine geçmeye çağırıyoruz.

D. Eğitimciler Sendikası 

Keyword : DES:Okul Önlüğü Rafa Kaldırılmalıdır haberi , DES:Okul Önlüğü Rafa Kaldırılmalıdır oku , DES:Okul Önlüğü Rafa Kaldırılmalıdır konusu , DES:Okul Önlüğü Rafa Kaldırılmalıdır hakkında , DES:Okul Önlüğü Rafa Kaldırılmalıdır manşeti , DES:Okul Önlüğü Rafa Kaldırılmalıdır perde arkası , DES:Okul Önlüğü Rafa Kaldırılmalıdır olayı , DES:Okul Önlüğü Rafa Kaldırılmalıdır son dakika , DES:Okul Önlüğü Rafa Kaldırılmalıdır

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com