02.02.2012 - 00:47
Okunma (1311)
Yorum (0)
Paylaş

Maça Doğru: CSKA Moskova -Galatasaray Medical Park

Maça Doğru: CSKA Moskova – Galatasaray Medical Park

 

Galatasaray Medical Park, Turkish Airlines Euroleague Top 16 E Grubu üçüncü maçında Rusya temsilcisi CSKA Moskova ile karşılaşacak. Universal Sport Hall CSKA’daki mücadele, 2 Şubat Perşembe akşamı, saat 18.15’ten itibaren NTV Spor’dan naklen yayınlanacak.

 

 

Maç: CSKA Moskova – Galatasaray Medical Park

Yer: Universal Sport Hall CSKA

Tarih: 02.02.2012 Saat: 18.15

Yayın: NTV Spor (Canlı)

İnternet: www.galatasaray.org (Canlı Anlatım)

 

Galatasaray: Eleme Turundan Top 16’ya

Turkish Airlines Euroleague’de grup aşamasına gelmeden önce Litvanya’nın Vilnius kentinde oynanan eleme maçlarında sırasıyla PAOK BC, Asvel Basket ve Lietuvos Rytas takımlarını mağlup eden Galatasaray Medical Park, D Grubu’nda FC Barcelona Regal, Montepaschi Siena, UNICS Kazan, Asseco Prokom ve Union Olimpija ile eşleşti. Grubunda kendisinden alt sırada yer alan Asseco Prokom ile Union Olimpija’ya karşı dört maçı da kazanarak üst tura çıkan takımımız, E Grubu’nda CSKA Moskova, Olympiakos ve Anadolu Efes’in rakibi oldu. Galatasaray, son iki sezondan eleme turundan katıldığı Euroleague’de Top 16 yapan tek takım oldu. Bir önceki turda grubu takımımızın önünde bitiren FC Barcelona Regal, Montepaschi Siena ve UNICS Kazan ise Top 16 gruplarında yenilgisiz lider konumdalar.

 

CSKA Moskova: Yenilmezlik Serisi 13 Maç

Turkish Airlines Euroleague’de 2010-2011 sezonunu Top 16’ya katılamadan tamamlayan CSKA Moskova, yeni sezon öncesinde Andrei Kirilenko, Milos Teodosic ve Nenad Krstic gibi Avrupa’da dengeleri değiştirecek isimleri kadrosuna kattı. Antrenörlüğünü Litvanyalı Jonas Kazlauskas’ın yaptığı Rusya temsilcisi, hamlelerin karşılığını Panathianikos, Unicaja Malaga, Zalgiris Kaunas, Brose Baskets ve KK Zagreb takımlarının bulunduğu B Grubu’nu namağlup lider bitirerek aldı. Rusya temsilcisi, Top 16 E Grubu’na ise Olympiakos (86-78) ve Anadolu Efes (96-68) karşısında aldığı galibiyetlerle başladı. CSKA Moskova, Turkish Airlines Euroleague’de oynadığı son 13 maçı kazanmayı başardı. Kazlauskas’ın takımı, bu sezon karşılaşma başına ortalama 87,7 sayıyla ligin en skorer ekibi olarak öne çıktı.

 

Jamon Gordon ve Top 16’da İlk Galibiyet

Galatasaray Medical Park, Top 16 E Grubu’ndaki ilk maçında Anadolu Efes’e konuk oldu. Sinan Erdem Spor Salonu’ndaki mücadeleden 68-62’lik skorla mağlup ayrılan takımımız, grubundaki ikinci maçında Yunanistan temsilcisi Olympiakos’u evinde ağırladı. Normal süresi 69-69’luk eşitlikle sona eren karşılaşmada rakibine 78-77 ile üstünlük sağlayan Galatasaray Medical Park, Top 16’daki ilk galibiyetini aldı. Normal sürenin son dakikası ve uzatma bölümünde şut kaçırmadan 10 sayı üreten ve Galatasaray’ın 77. ila 78. sayılarını üreten Jamon Gordon, galibiyette önemli rol aldı. ABD’li oyuncu, 17 sayıyla bu sezonki en yüksek skoruna ulaştı. Gordon, Euroleague’de sadece 2009-2010 sezonunda Maroussi formasıyla Top 16’daki FC Barcelona Regal maçında daha fazla sayı (24 sayı) atmıştı.

 

Jaka Lakovic: Yeni Rekorların Eşiğinde

Euroleague tarihinin en değerli isimlerinden olan Jaka Lakovic, Top 16’da ilk galibiyetimizi aldığımız Olympiakos maçında rakipleri tarafından 12 defa faul yapılarak durduruldu. Slovenyalı oyuncu, 2011-2012 Euroleague sezonunda bu kategoride liderliği Partizan’dan Nikola Pekovic ile paylaştı. Pekovic’e ilk turdaki Anadolu Efes maçında 12 faul yapılmıştı. Lakovic, tüm zamanlarda ise birinci sırayı Keith Langford ve Milos Vujanic ile paylaşıyor. Langford, 2010-2011 sezonunda BC Khimki formasıyla Zalgiris maçında rakiplerini 15 kez faule zorlamıştı. Vujanic, Partizan ile 2002-2003 sezonunda Virtus Bologna maçında 15 faulle durdurulmuştu. Lakovic ise Krka Novo Mesto (2001-2002, vs. Real Madrid) ve Panathinaikos (2005-2006, vs. Partizan) takımlarıyla iki kez bu aşamaya çıktı. Slovenyalı oyuncu, Euroleague’de 214 maçta forma giyerek tüm zamanlarda ikinci sırada yer aldı.

 

MVP Adayları: Andrei Kirilenko ve Nenad Krstic

Turkish Airlines Euroleague sezonu sonunda şampiyonluğun en büyük favorisi olarak kabul gören CSKA Moskova’nın süper yıldızı Andrei Kirilenko, grup aşamasındaki ilk beş maçta forma giydikten sonra sakatlığı nedeniyle Top 16’ya kadar oynayamamıştı. Rus forvet, beş maçlık sekansta iki defa Euroleague’de haftanın en değerli oyuncusu oldu. Birinci haftadaki Zalgiris Kaunas karşılaşmasında 37 verimlilik puanına (6/10 iki sayılık, 1/2 üç sayılık, 2/4 serbest atış, 17 sayı, 15 ribaund, 5 asist, 4 blok, 32 dakika) ulaşan Kirilenko, beşinci haftada Unicaja Malaga önünde sadece üç saha içi şut denemesiyle 39 verimlilik puanı (1/2 iki sayılık, 1/1 üç sayılık, 12/13 serbest atış, 17 sayı, 9 ribaund, 2 asist, 6 top çalma, 3 blok, 35 dakika) elde etti. Rus yıldız, ortalama 28,1 puanla ligin en verimli ismi. Üçüncü sırada ise ortalama 21,2 puanı olan dokuzuncu haftanın en değerli oyuncusu Nenad Krstic bulunuyor.

 

Asist / Top Kaybı: Jamon Gordon ve Milos Teodosic

CSKA Moskova, Turkish Airlines Euroleague’deki 12 maçta ortalama 19,5 asist yaparak bu kategoride ligin en iyisi oldu. FC Barcelona Regal (ortalama 16,2) ve Panathinaikos (ortalama 16,0) CSKA Moskova’yı takip etti. Galatasaray Medical Park, ortalama 14,4 asistle 24 takım arasında dokuzuncu sırada yer aldı. CSKA Moskova, maç başına ortalama 13 top kaybı yaptı. Galatasaray ise 14,1 top kaybıyla oynadı. Rus temsilcisinin oyun kurucusu Milos Teodosic, Ekim 2011’deki Zalgiris Kaunas maçında sekiz asistine karşılık top kaybı yapmayarak asist / top kaybı oranında %80’lik bir başarı yakaladı. Sırp yıldız, kariyerinde iki kez %120 orana ulaştı. Jamon Gordon ise Olimpija deplasmanında sekiz asist ve bir top kaybıyla takımının bu kategoride en başarılı oyuncu performansının altına imza attı.

 

Turkish Airlines Euroleague Top 16 E Grubu üçüncü maç haftasında 1 Şubat Çarşamba akşamı, saat 20.45’te Olympiakos ile Anadolu Efes, Yunanistan’da karşı karşıya gelecek. Galatasaray Medical Park, dördüncü maç haftasında 9 Şubat 2012 Perşembe akşamı, saat 20.00’de, CSKA Moskova’yı Abdi İpekçi Spor Salonu’nda ağırlayacak.

 

www.galatasaray.org

Keyword : Maça Doğru: CSKA Moskova -Galatasaray Medical Park haberi , Maça Doğru: CSKA Moskova -Galatasaray Medical Park oku , Maça Doğru: CSKA Moskova -Galatasaray Medical Park konusu , Maça Doğru: CSKA Moskova -Galatasaray Medical Park hakkında , Maça Doğru: CSKA Moskova -Galatasaray Medical Park manşeti , Maça Doğru: CSKA Moskova -Galatasaray Medical Park perde arkası , Maça Doğru: CSKA Moskova -Galatasaray Medical Park olayı , Maça Doğru: CSKA Moskova -Galatasaray Medical Park son dakika , Maça Doğru: CSKA Moskova -Galatasaray Medical Park

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com