01.02.2012 - 08:06
Okunma (1182)
Yorum (0)
Paylaş

Twitter'da Yayılan Dolandırıcılık Mesajlarına Dikkat!..

Twitter'da Yayılan Dolandırıcılık Mesajlarına Dikkat!..

Dünya çapında hizmet veren restoran zincirinden gelmiş gibi gösterilen mesaj Twitter kullanıcılarını dolandırıyor.Son dönemde internet üzerinden kullanıcıların birbirlerine hediyeler vermek için kullandıkları elektronik kartlar, siber dolandırıcılar için önemli bir gelir kapısı haline geldi. Yılın son günlerinde Twitter üzerinde yaygın olarak paylaşılan McDonald's hediye kartı da bunun son örneği oldu.

 

Kısaltılmış bağlantı ile Twitter'da "#mcdonalds gift card" (#mcdonalds hediye kartı) olarak dolaşmaya başlayan mesaj kullanıcıları zor durumda bırakıyor. Dünyanın hemen her yerinde bulunan McDonald's restoranlarının popülerliğinden yararlanan siber dolandırıcılar, kısa sürede birçok kullanıcıya ulaştı.

 

Fast food şirketinin hesabından geldiği düşünülen hediye kartının bağlantısı incelendiğinde ilgisiz bir sayfaya yönlendirildiği görülebiliyor.

 

Kısaltılan bağlantı kullanıcıları, yetişkinler için çöpçatan sitesine yönlendiriyor. Açılan sayfada "Join Now" (Şimdi Katıl) butonunun tıklanması isteniyor.

 

Tıklanıldığında da ücretli bir servis, kullanıcılardan para sızdırmaya çalışıyor.

 

Uzmanlar bağlantıdan hemen şüphelendi Trend Micro araştırmacılarından Cris Lumague, "Kısaltılmış bağlantıyı gördüğümüzde bunun bir zararlı siteye yönlendirilebileceğini düşündük. Çünkü bu tarz popüler markalar üzerinden indirim vaadiyle birçok kullanıcı tuzaklara çekilebiliyor" dedi.

 

Trend Micro Smart Protection Network, Twitter'da gezinen istenmeyen mesajlardan kullanıcıları koruyor. Tüm kullanıcıların bu tür indirim sunan bağlantılara dikkat etmesi gerekiyor.

Keyword : Twitter'da Yayılan Dolandırıcılık Mesajlarına Dikkat!.. haberi , Twitter'da Yayılan Dolandırıcılık Mesajlarına Dikkat!.. oku , Twitter'da Yayılan Dolandırıcılık Mesajlarına Dikkat!.. konusu , Twitter'da Yayılan Dolandırıcılık Mesajlarına Dikkat!.. hakkında , Twitter'da Yayılan Dolandırıcılık Mesajlarına Dikkat!.. manşeti , Twitter'da Yayılan Dolandırıcılık Mesajlarına Dikkat!.. perde arkası , Twitter'da Yayılan Dolandırıcılık Mesajlarına Dikkat!.. olayı , Twitter'da Yayılan Dolandırıcılık Mesajlarına Dikkat!.. son dakika , Twitter'da Yayılan Dolandırıcılık Mesajlarına Dikkat!..

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com