31.01.2012 - 19:27
Okunma (1114)
Yorum (0)
Paylaş

Askerlik Şubelerini Milli Eğitim'e Vereceğiz

Askerlik Şubelerini Milli Eğitim'e Vereceğiz

 

 

 

Başbakan Recep TayyipErdoğan, kapanacak askerlik şubelerinin uygun binalarının Milli Eğitim Bakanlığı'na devredileceğini söyledi.

 

Partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada dün yapılan Bakanlar Kurulu'nda alınan kararları anımsatan Erdoğan,6 Temmuz 2009'dan itibaren Milli Savunma Bakanlığı bilgi sistemini devreye aldıklarını ve askerlik hizmetlerinin bağlı bulunan şubeye gidilmeden en yakın yerden yapılmasını sağladıklarını belirterek, şunları söyledi:

''Bu durum nüfusu az ilçelerimizde işlem sayısının azalmasını da beraberinde getirdi. Şimdi bir kanun değişikliği yaparak öncelikle ilk yoklama, yedeklik yoklaması ve askerlik meclisini kaldırıyor, vatandaşımızın askerlik işlemlerini azaltıyor ve bu suretle hızlandırıyoruz. Ayrıca işlem hacmi düşük 181 ilçede askerlik şubelerini kaldırıyoruz, bu ilçeleri 45 dakika, 1 saat uzaklıktaki en yakın askerlik şubesinin bünyesine dahil ediyoruz. Bu şekilde 181 ilçe askerlik şubesini kapatarak yıllık 40 milyon lira tasarruf sağlayacağız.

Buralardaki 181 subay,181 astsubay ve 600 sivil memur kadrosunu da yoğunluğu daha fazla olan şubelere sevk edeceğiz. Yine bu düzenleme bin 500 er ve erbaş kadrosu Genelkurmay Başkanlığımıza iade edilecek ve buradan da önemli bir tasarruf sağlamış olacağız. Daha önemlisi bu 181 ilçedeki askerlik şubelerinin uygun olan binalarını Milli Eğitim Bakanlığı'na devretmeyi planlıyoruz. Bunu da gerçekleştirdiğimizde okul öncesi eğitim maksadıyla kullanılacak önemli bir miktarda okul ve derslik kazanımı da elde etmiş olacağız.''

 

Keyword : Askerlik Şubelerini Milli Eğitim'e Vereceğiz haberi , Askerlik Şubelerini Milli Eğitim'e Vereceğiz oku , Askerlik Şubelerini Milli Eğitim'e Vereceğiz konusu , Askerlik Şubelerini Milli Eğitim'e Vereceğiz hakkında , Askerlik Şubelerini Milli Eğitim'e Vereceğiz manşeti , Askerlik Şubelerini Milli Eğitim'e Vereceğiz perde arkası , Askerlik Şubelerini Milli Eğitim'e Vereceğiz olayı , Askerlik Şubelerini Milli Eğitim'e Vereceğiz son dakika , Askerlik Şubelerini Milli Eğitim'e Vereceğiz

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com