31.01.2012 - 19:03
Okunma (1135)
Yorum (0)
Paylaş

Hakan Şükürden Ankaragücüne Müjde

Hakan Şükürden Ankaragücüne Müjde

 

AKP İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, maddi zorluklar içinde bulunan Ankaragücü Futbol Kulübü’nün ihtiyacı olduğunu açıkladığı 200 bin lirayı temin ettiklerini söyledi.

 

 

Ankaragücü Kulübü’nün maddi sorunları Meclis Genel Kurulu’nda da gündeme geldi. Konuyla ilgili gündem dışı konuşmalar üzerine söz alan Hakan Şükür, "Genç kardeşlerimizi zorlu yolculukta desteklemek adına sadece sezon sonuna kadar bana iletilen bir rakam vardı. Ankara’da, Ankaragücü’nü seven kardeşlerimle birlikte gelecek hafta açıklayacağız. Bana iletilen bedel 200 bin TL idi. Bu ihtiyaç bedelini temin etmiş bulunuyoruz" dedi. Şükür ayrıca, bir İstanbul milletvekili olarak herkesi Ankaragücü’nün maddi problemleri ile ilgilenmeye davet etti.

 

ANKARAGÜCÜ’NÜN MALZEME İHTİYACINI BAKANLIK KARŞILAYACAK-

 

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, gündem dışı konuşmalara yanıt verdi. Kulüplerin mali yönetimiyle ilgili sorunların futbol sektörünün en önemli sorunlarından biri olduğunu söyleyen Kılıç, bütün kulüplerin mali anlamda UEFA, FIFA çerçevesindeki evrensel kurallara riayet etmeleri noktasında düzenlemeler yapması gerektiğini söyledi. Her gelen yeni yönetimin kendi arzularına göre kulübü yönetmeye kalkması durumunda ortaya çıkacak mali tablonun uzun vadede sürdürülebilir bir performansı ortaya koyamayacağını anlatan Kılıç, tüm kulüplerin borçlanma politikalarına, transfer politikalarına özen göstermesi gerektiğini söyledi. Ankaragücü Spor Kulübü’ne isim hakkı bedeli olarak 18.9 milyon ödendiğini ayrıca Ankaragücü’nün de aralarında olduğu her Anadolu takımına 800 bin TL nakden ödeme yapıldığını anlatan Kılıç, ancak kulüplerin bu ödemeler ne kadar olursa olsun kendi öz kaynaklarını geliştirmeleri gerektiğini söyledi.

 

Kulüpler Yasası’nı gelecek ay içinde TBMM’ye sunmayı düşündüklerini açıklayan Kılıç, Ankaragücü’ne bakanlık olarak yapacakları yardımla ilgili şunları söyledi:

 

"Kanunen Ankaragücü için yapılacak bir şey olmamasına rağmen şartlar ve imkanları zorlayarak güzide kulübümüzün sene sonuna kadar malzeme dahil tüm ihtiyaçlarına sponsor olma veya bulma düşüncesini ortaya koyduk. 10 gün önce kulüp yöneticileriyle bakanlık yetkilileri temas sağladı. Şu ana kadar malzeme ihtiyaçlarını içeren bir listeyi bakanlığa intikal ettirmediler. Bu liste geldikten sonra gereğini manevi bir vazife olarak yerine getireceğiz."

 

-"TAŞIMA SUYUYLA DEĞİRMEN DÖNMEZ"-

 

AKP’li Şükür’ün açıkladığı desteğin sivil bir inisiyatif olduğunu ve halkın, sanayicinin o şehrin markası haline gelen kulüplere hemşehrilikten gelen doğal bir vazife ile destek olması gerektiğini anlatan Bakan Kılıç, "Taşıma suyuyla değirmen dönmez" diyerek kurumsal olarak Ankaragücü’nün yeni bir mali yönetim vizyonunu ortaya koymasının zaruret haline geldiğini söyledi.

 

Keyword : Hakan Şükürden Ankaragücüne Müjde haberi , Hakan Şükürden Ankaragücüne Müjde oku , Hakan Şükürden Ankaragücüne Müjde konusu , Hakan Şükürden Ankaragücüne Müjde hakkında , Hakan Şükürden Ankaragücüne Müjde manşeti , Hakan Şükürden Ankaragücüne Müjde perde arkası , Hakan Şükürden Ankaragücüne Müjde olayı , Hakan Şükürden Ankaragücüne Müjde son dakika , Hakan Şükürden Ankaragücüne Müjde

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com