31.01.2012 - 18:29
Okunma (1199)
Yorum (0)
Paylaş

Ve Türkiye'nin Beklediği Haber

Ve Türkiye'nin Beklediği Haber

 

Yeterli imzaya ulaşıldı. Fransa parlamentosunun kabul ettiği, 1915 olaylarına dair Ermeni iddialarının reddini suç sayan yasanın iptali için, bugün Fransa Anayasa Konseyi'ne başvuru yapıldı.

 

Fransa'da 1915 olaylarına dair Ermeni iddialarının reddini suç sayan yasanın iptali için bugün Anayasa Konseyi'ne başvuran senatörlerin sayısının 77'ye çıktığı öğrenildi.

Fransız senatörlerin dışında, Meclisten 65 milletvekili ayrı bir girişim olarak bugün yasaya itiraz için Anayasa Konseyi'ne gitti.

 

Anayasa Konseyi'nin bir ay içinde karar vermesi bekleniyor.

 

Gerekli imza sayısına ulaşan senatör ve milletvekilleri, Fransız Anayasasının 33. maddesine ve ifade özgürlüğüne aykırı olduğu gerekçesiyle yasanın iptalini istiyor.

 

Fransa Meclisi ve Senatosu, 1915 olaylarına dair Ermeni iddialarının reddini suç sayan tasarıyı geçen hafta yasalaştırmıştı. Yasanın anayasaya aykırılık başvurusu için 60 senatör veya 60 milletvekilinin imzası gerekiyordu. Ayrıca meclis ve senato başkanlarının yanı sıra cumhurbaşkanının da tek başına başvurması yeterli olabiliyor.

 

AA'ya ulaşan bilgilere göre, gerek senato, gerek mecliste toplanan imzalara, küçük partilerin dışında, iktidar partisi ve ana muhalefetteki Sosyalist üyelerin de bir kısmı imza attı.

 

Senatonun kanunlar komisyonu da ''Fransız anayasasına ifade ve düşünce özgürlüğüne, araştırma özgürlüğüne aykırı olduğu gerekçesiyle yasaya karşı çıkmıştı.

 

Gerekli imza sayısına ulaşan milletvekilleri ve senatörler, Fransız anayasasının 33. maddesine ve ifade özgürlüğüne aykırı olduğu gerekçesiyle yasanın iptalini istedi.

 

Fransa'da hukukçular, siyasi gazetelere ve sivil toplum örgütleri de, yasaya şiddetle karşı çıkmıştı

www.star.com.tr

Keyword : Ve Türkiye'nin Beklediği Haber haberi , Ve Türkiye'nin Beklediği Haber oku , Ve Türkiye'nin Beklediği Haber konusu , Ve Türkiye'nin Beklediği Haber hakkında , Ve Türkiye'nin Beklediği Haber manşeti , Ve Türkiye'nin Beklediği Haber perde arkası , Ve Türkiye'nin Beklediği Haber olayı , Ve Türkiye'nin Beklediği Haber son dakika , Ve Türkiye'nin Beklediği Haber

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com