31.01.2012 - 18:21
Okunma (1152)
Yorum (0)
Paylaş

YGSnin Test Değil Klasik Olması Gerekir

YGS’nin Test Değil Klasik Olması Gerekir

 

MİLLİ Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, eğitimde bütün ülkede tek tip kıyafet uygulamasının dünyada örneği olmadığını belirterek, bu konuda iki seçenek olduğunu bunların da okulların kıyafetleri kendilerinin belirlemesi ya da tamamen serbest bırakılması olduğunu söyledi.

 

Dinçer, Yükseköğretime Geçiş Sınavını (YGS) olgunlaştırma sınavını dönüştüreceklerini de  söyledi. Bugüne kadar sınavlarda soruların sadece bir sınıfın müfredatından hazırlandığını anlatan Dinçer, artık liselerin dört yılının kapsama alınacağını belirtti. CNNTürk’e konuşan  Dinçer konuyla ilgili şöyle konuştu: “Artık tüm dünya dijital ortamda bile yorum yapacak türden soruları öğrencilerine sorabiliyor ve öğrencinin yazdığı notları dijital ortamda derecelendirebiliyor. YGS’yi olgunluk sınavına dönüştüreceğiz. Lise müfredatından çocukları imtihan ettiğimiz bir süreç haline gelmesi durumunda, herkes dershaneye gitmek yerine okula gitmek zorunda kalmaz mı? Yine aynı şekilde, çocuklarımıza sadece çoktan seçmeli sormak yerine, çocuklarımızın yazdığı, okuduğu, analiz ettiği bir sınav yöntemini geliştirmemiz, çocuklarımızın Türkçesini geliştirmeye  yardım etmez mi? Bunlar bizim eğitim sistemimizin sorunlarıdır.”

Keyword : YGSnin Test Değil Klasik Olması Gerekir haberi , YGSnin Test Değil Klasik Olması Gerekir oku , YGSnin Test Değil Klasik Olması Gerekir konusu , YGSnin Test Değil Klasik Olması Gerekir hakkında , YGSnin Test Değil Klasik Olması Gerekir manşeti , YGSnin Test Değil Klasik Olması Gerekir perde arkası , YGSnin Test Değil Klasik Olması Gerekir olayı , YGSnin Test Değil Klasik Olması Gerekir son dakika , YGSnin Test Değil Klasik Olması Gerekir

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com