31.01.2012 - 09:09
Okunma (1148)
Yorum (0)
Paylaş

DES:Eğitim Sistemi Deneme Tahtası Olmasın

DES:Eğitim Sistemi Deneme Tahtası Olmasın

 

Milli Eğitimde başlatılan yenilik ve reform çalışmalarının zorunlu olduğunu söyleyen Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı,  Eğitim sisteminden memnun olan kimseye rastlamadım. Herkes eğitimden şikâyetçi. On yıllardır uygulana gelen eğitim politikaları göstermiştir ki Türkiye’de eğitim sistemi başarısızdır ve sorunludur. Eğitimde devrimler ve yenilikler kaçınılmazdır ve yüzde yüz reforma ihtiyaç vardır. Eğitim sistemimizi deneme tahtası, öğrencileri de kobay olmaktan kurtaracak gerçekçi, köklü ve cesur adımlara devam edilmelidir” ifadesini kullandı.

 

Türkiye'nin en önemli sorunu eğitimdir. Eğitim sorunu çözülmeden hiçbir sorun çözülemeyecektir, diyen Gürkan Avcı, yaptığı basın açıklamasında sözlerini şöyle sürdürdü:

 

Eğitime ayrılan pay her ne kadar en büyük bütçe olsa da daha da artırılmalıdır. Kamudaki en düşük ücretleri alan eğitim çalışanlarının maaşları da artırılmalıdır. Kayıt parası ve bağış polemiklerinden tutun öğretmen ve hizmetli açığına kadar birçok sorunun altında yatan neden de eğitim bütçesinin yetersizliğinden kaynaklanmaktadır. Eğitimin amaç ve ruhu olan müfredat yenilenmeli ve öğretmenler yeni müfredata göre eğitilmelidir. Öğrencileri aynı zamanda hayata da hazırlayan, sınav ve testlerin baskısından kurtaran, özgüvenli ve girişimci bireyler yetiştirebilen yöntem, metod ve teknikleri içeren eğitim sistemine ihtiyacımız vardır.

 

Türk eğitim sistemi öğrencileri pasif birer alıcı olarak görmektedir. Oysa öğrencileri bilgiyi arayan, bilgi arama yollarını araştıran ve yeni şeyler öğrenen ve üreten bireyler haline getirmesi gerekir.

 

Eğitim sisteminin öğrencileri kendini her ortamda yenileyebilen, aktif bilgi arayıcıları haline getirmesi gerekmektedir. Okullar çocuklara yalıtılmış bir çevre sunmak yerine onları hayata hazırlayan bir kurum olmalıdır. Kendi geleceğini belirleyebilen, gelişmiş ve çağdaş bir toplum olabilmenin birinci şartının okullarda demokratik iklimin egemen olmasıdır. Okullarımızı atanan değil seçilen idareciler yönetmelidir. Okul yönetiminde veli ve öğrencilerin yetki ve sorumlulukları artırılmalıdır.

 

Bilgi toplumunun egemen olduğu Büyük ve müreffeh Türkiye’nin en büyük sermayesi bilimsel, nitelikli, demokratik bir eğitim sisteminden geçmiş değerlerine ve kültürüne sahip çıkan nesiller maharetiyle olacaktır. Kaldı ki zorunlu eğitimin kesintili ve kademeli olarak 12 yıla çıkarılması ülkemizin vazgeçilmezleri arasındadır.

 

Türkiye, eğitim sistemini, tarihi misyonu doğrultusunda, küresel ve bölgesel stratejik hedefleriyle bütünleştirerek Avrupa Birliği hedeflerinin de üstünde kurgulamalıdır. Yaygın ve kaliteli eğitim sağlandığı sürece Türkiye sosyal, ekonomik ve siyasi tüm sorunlarını çözecektir. Tüm çabamız, iyi yetişmiş ve bu ülkeyi daha iyilere taşıyacak yeni nesiller yaratmaktır. 

D. Eğitimciler Sendikası 

Keyword : DES:Eğitim Sistemi Deneme Tahtası Olmasın haberi , DES:Eğitim Sistemi Deneme Tahtası Olmasın oku , DES:Eğitim Sistemi Deneme Tahtası Olmasın konusu , DES:Eğitim Sistemi Deneme Tahtası Olmasın hakkında , DES:Eğitim Sistemi Deneme Tahtası Olmasın manşeti , DES:Eğitim Sistemi Deneme Tahtası Olmasın perde arkası , DES:Eğitim Sistemi Deneme Tahtası Olmasın olayı , DES:Eğitim Sistemi Deneme Tahtası Olmasın son dakika , DES:Eğitim Sistemi Deneme Tahtası Olmasın

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com