31.01.2012 - 08:56
Okunma (1472)
Yorum (0)
Paylaş

Talim Terbiye Kurulunda Neler Oluyor ?

Talim Terbiye Kurulunda Neler Oluyor ?

Milli Eğitim Bakanlığının beyni olarak lanse edilen Talim Terbiye Kurulu Başkanlığında kurul üyeleri jet hızıyla görevden alındı. Üyelerden sadece İbrahim BÜKEL ve Abdulkadir YILMAZ yerlerini korurken diğer üyeler görevden alındı.İşte o ayrıntılar..

 

Milli Eğitim Bakanlığında Talim Terbiye Kurulu üyelerinden iki kişi hariç tamamı görevden alındı.

 

Görevden alınan isimlere baktığımız zaman en dikkat çeken isimler ise Ahmet SÖNMEZ ve Abdulvahap ÖZPOLAT olarak dikkat çekti.

Hatırlanacağı üzere Talim Terbiye Kurulunun “ Arapça” dersleri ile ilgili almış olduğu karara imza atan üyelerinden birininde Ahmet SÖNMEZ olduğunu ve Ahmet SÖNMEZ’in mason olduğunu Emin ÇÖLAŞAN 26 Ocak 2012 tarihli “Mason Locasında Kavga Var” başlıklı yazısında dile getirmiş ve Talim Terbiye Kurulu üyesi Ahmet SÖNMEZ’in üst düzey bir mason olduğunu iddia ederek Ahmet SÖNMEZ’i hedefe koymuştu.

Bu yazının hemen ardından Ahmet SÖNMEZ’in Talim Terbiye Kurulu üyeliğinden alınması dikkatlerden kaçmadı.

 

Yine Talim Terbiye Kurulu üyelerinden Abdulvahap ÖZPOLAT ile ilgili CHP Grup Başkan vekili Muharrem İNCE Meclis kürsüsünden Milli Eğitim Bakanı Ömer DİNÇER’e hitaben şu konuşmaları yapmış ve resmen Abdulvahap ÖZPOLAT’ı tiye almıştı.

 

İŞTE MUHARREM İNCE’NİN MECLİS KONUŞMASI

 

“Bir şeyi de merak ediyorum, Sayın Bakan lütfen buna cevap versin. Talim Terbiye Kurulu Başkan Yardımcısı, 15/8/2006 tarihli Resmî Gazete'de adı Abdülvahap Özpolat. İnternet sitesine bakıyorum, Vahap Özpolat. Bazı yerlerde Vahap Özpolat olarak imza atmış, bazı yerlerde Abdülvahap Özpolat diye imza atmış. Ortada bir mahkeme kararı var mı? Bu neden böyle? İşine geldiği zaman Abdülvahap, işine gelmediği zaman Vahap. Devlette böyle bir imza sistemi var mı? Bu nereden kaynaklanıyor? Bunları tek tek her gün takip ediyorum. Bunları doğrusu merak ediyorum. “

Muharrem İNCE’nin Mecliste yapmış olduğu bu konuşmadan sonra Abdulvahap ÖZPOLAT’ın kurul üyeliğinden el çektirildiği düşünülmektedir.

Ayrıca yine Talim Terbiye Kurulunun eski daire başkanlarındanbulunan Ömer OVACIKLI ve Cevdet AYDIN’ın da savcılık baskınıyla görevden alınmalarının kurulun imajına zarar verdiği konuşulmaktaydı.

Talim Terbiye Kurulunda görevden alınan üyelerin yerine yeni üyelerin isimlerinin belirlendiği ve bu isimlerin Başbakanlığa sunulduğu ve önümüzde ki günlerde yeni kurul üyelerinin resmi olarak atamalarının yapılacağı gelen bilgiler arasında yer almaktadır.

Haber Kaynağı: www.kamudanhaber.com

Keyword : Talim Terbiye Kurulunda Neler Oluyor ? haberi , Talim Terbiye Kurulunda Neler Oluyor ? oku , Talim Terbiye Kurulunda Neler Oluyor ? konusu , Talim Terbiye Kurulunda Neler Oluyor ? hakkında , Talim Terbiye Kurulunda Neler Oluyor ? manşeti , Talim Terbiye Kurulunda Neler Oluyor ? perde arkası , Talim Terbiye Kurulunda Neler Oluyor ? olayı , Talim Terbiye Kurulunda Neler Oluyor ? son dakika , Talim Terbiye Kurulunda Neler Oluyor ?

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com