31.01.2012 - 01:01
Okunma (1283)
Yorum (0)
Paylaş

Dinçer: Hiçbir Ülkede Okullarda Tek Tip Kıyafet Yok

Dinçer: Hiçbir Ülkede Okullarda Tek Tip Kıyafet Yok

Bakan Ömer Dinçer, MEB'in okullarda serbest kıyafet uygulaması ile ilgili bir çalışmasının olmadığını belirterek, "Dünyanın hiçbir ülkesinde okullarda tek tip kıyafet yok" dedi. Ders kitaplarına yakın tarihin alınması konusunda ise, "Bu tip şeylere tepkisel tavırlar koymak bence doğru değil" değerlendirmesinde bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, katıldığı bir televizyon programında eğitimdeki reformlar ile ilgili açıklamalarda bulundu. Okullarda serbes kıyafet uygulamasının olup olmayacağı sorulan Dinçer, "Karne dağıtırken çocuklar sivil kıyafetlerle gelmişlerdi, onları öyle görünce benim çok hoşuma gitti, onların fikrini alayım diye hemen o esnada düşündüğüm bir şey. Henüz bizim bu konuda bir hazırlığımız yok" dedi.

 

Bakan Dinçer, okullarda tek tip kıyafet uygulaması konusundaki düşüncelerini ise şöyle anlattı: "İki şeyi ayırmak lazım belki, özellikle bu kıyafet meselesi filan tartışılırken işte okul kıyafeti meselesi başka, bir de tüm ülkede bütün çocuklara belirli bir önlüğü giydirmek yahut da belirli bir tarz kıyafet öngörmek meselesi tartışılmalı. Ben şunu söyleyebilirim bu noktada henüz: Dünyanın hiçbir ülkesinde tüm ülke çocuklarının aynı kıyafeti giydiği tek tip önlük veya tarz yok. Sovyetler Birliği bile yıkılır yıkılmaz 1992 yılında tek tip okul kıyafeti uygulamasını kaldırdı. Türkiye'nin hala tek önlük giyiyor olması sizce çok makul mudur?"

 

Tepkisel tavırlar doğru değil

 

Bakan Ömer Dinçer, yakın tarihin ders kitaplarına alınması ve 12 Eylül dönemi için Şili'de Pnochet dönemi için diktatörlük teriminin kullanılması konusuyla ilgili olarak ise şunları söyledi:

 

"Bu tip şeylerde tepkisel tavırlar koymak bence hiç doğru değil. Bizim toplumsal değerlerimiz, önceliklerimiz belli. Dolayısıyla, her iki faktörü göz önüne alarak biz daha sükunetle, daha sağlıklı bir şekilde ve daha uzun vadeli düşünerek bunları yapmak zorundayız. Bugün ona tepki koydunuz, yarın niye tepki göstereceksiniz? Bugüne kadar bizi takip edenler aslında şunu görmüş ve fark etmiş olmalıydılar. Biz herhangi bir tepkiye dayalı olarak bir strateji geliştirmiyoruz ve Milli Eğitim Bakanlığı'nı mümkün olduğu kadar çok gerçekçi bir zemine oturtmak ve dünyadaki ihtiyaç duyulan, toplumumuzun ve piyasanın ihtiyaç duyduğu bilgi ve yeteneklerle çocuklarımızı donatmak, amacımız bu. Bunun için gerekli neyse onu yapacağız. Onun dışındakileri toplumda herkesin tartışması, hatta o tartışmalardan bazen bizim sonuç çıkartmamız mümkün olabilir ama, bunu sükunetle ve daha kalıcı bir şekilde yapmayı tercih ederiz.

 

 

www.kamudanhaber.com

Keyword : Dinçer: Hiçbir Ülkede Okullarda Tek Tip Kıyafet Yok haberi , Dinçer: Hiçbir Ülkede Okullarda Tek Tip Kıyafet Yok oku , Dinçer: Hiçbir Ülkede Okullarda Tek Tip Kıyafet Yok konusu , Dinçer: Hiçbir Ülkede Okullarda Tek Tip Kıyafet Yok hakkında , Dinçer: Hiçbir Ülkede Okullarda Tek Tip Kıyafet Yok manşeti , Dinçer: Hiçbir Ülkede Okullarda Tek Tip Kıyafet Yok perde arkası , Dinçer: Hiçbir Ülkede Okullarda Tek Tip Kıyafet Yok olayı , Dinçer: Hiçbir Ülkede Okullarda Tek Tip Kıyafet Yok son dakika , Dinçer: Hiçbir Ülkede Okullarda Tek Tip Kıyafet Yok

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com