19.04.2010 - 14:15
Okunma (1069)
Yorum (0)
Paylaş

Erdoğan'a göre CHP'nin manevra nedeni

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP, MHP ve BDP tabanının anayasa değişikliğine çok sıcak baktığını ve destek vereceğini söyledi.

 

Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada öne çıkan başlıklar şöyle:

 

''-Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan ile görüşmemde Ermenistan ile ilişkilerin normalleştirilmesi ve protokollerin hayata geçirilmesi konusunda Türkiye'nin samimiyetini dile getirdim, aynı samimiyeti Ermenistan'ın da göstermesi gerektiğini dile getirdim. Masadan kaçan taraf olamayız. Kıbrıs'ta çözüm, Ermenistan ile ilişkilerde normalleşme istiyoruz. Sayın Derviş Eroğlu'nu kutluyor ve başarılı bir sürecin başlamasını diliyoruz. Her zaman Kıbrıs Türkünün ve KKTC'nin yanında olduk. Her zaman çözüm sürecini destekledik, bundan sonra da desteklemeye devam edeceğiz.

 

-Toplantıları (sanatçılarla) 'gençlerin ölümünü nasıl önleriz' diye yapıyoruz. Farklı önerileri not ettik. O toplantılardan aldığım izlenim şudur: Türkiye bu meseleleri çözer ve çözecektir. Biz böyle gelmiş böyle gitsin diyenlerden olmadık.

 

-Mevcut anayasa kabul edildiğinden beri tartışma konusu. 28 yıl sonra en kapsamlı değişimi yapmak için yola çıktık. Biz uzlaşmadan kaçmadık, kaçmayız. Bunu anayasa değişiklik sürecinde de ortaya koyduk. Aynı tavrı muhalefetten göremedik. Aka 'kara', karaya 'ak' diyen bir muhalefet var. Ana muhalefetin hedefi uzlaşma değil şark kurnazlığı. Üç maddeyi 14 maddeye çıkardılar. Seçim sonrasına kalsın dediler. Sabahtan akşama söylediği farklı olan başka siyasi lider bulmak zordur.

 

-Uzlaşmacıydınız da bugüne kadar nerelerdeydiniz. Değişim iradesini gördünüz şimdi en az zararla nasıl çıkarız diye düşünüyorsunuz.

 

-Oylamalarda muhalefet Mecliste bulunmayacakmış. Ne oldu parti içi demokrasiniz? Bu, milletvekillerinin iradesine ipotek koymak değil de nedir? Bu parlamentodan kaçmaktır. Bu, suyu bulandırma taktiğidir. CHP, MHP, BDP tabanının anayasa değişikliğine çok sıcak baktığını ve destek vereceğini görüyorum.

 

-Tarihi bir adım atıyoruz. Yüce meclis bir kez daha tarih yazmaya hazırlanıyor. Hiç kimse mazeret, bahane aramasın.

 

-İnanıyorum ki bu Meclis anayasayı değiştirecektir. Referanduma gerek kalmaksızın anayasa değişecektir.

 

-Bizi zorlu bir süreç bekliyor. Muhalefetin oyalama, germe girişimleri olacaktır. Biz gerilimin tarafı olmayacağız. Sabırla süreci nihayete erdireceğiz.''

 

''ORTALAMA BİR KİŞİ ALIN' DEDİM, BİR KİŞİ... AMA BUNU BİLE HEMEN HÜKÜMETE SALDIRI ARACI OLARAK KULLANMAYA KALKTILAR''

 

Erdoğan, Hükümet olarak, her türlü provokasyona, her türlü kirli oyuna, her türlü insanlık dışı terör eylemine karşı birlik ve bütünlük ile kardeşliği koruyacaklarını belirterek, ''Terörle mücadeleyi aynı kararlılıkla sürdüreceğiz'' dedi.

 

Erdoğan, Milli Egemenlik Meşalesinin yakılmasıyla başlayan Milli Egemenlik Haftasını kutlayarak başladı.

 

TBMM'nin kuruluşunun 90. yıldönümünü olduğunu hatırlatan Erdoğan, ''Türkiye'yi şanlı bir milli mücadeleyle zafere ve Cumhuriyete taşıyan TBMM, gazi bir Meclis olarak 90 yıl boyunca millet iradesinin tecelligahı oldu. Yüce Meclisimizin Türkiye'nin istiklalini, Cumhuriyetimizin kazanımlarını, demokratik hakları sarsılmaz bir şekilde muhafaza ederek ve standartlarını çok daha ileri seviyelere taşıyarak nice yıllara ulaşmasını diliyorum'' diye konuştu.

 

Erdoğan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Meclisin kuruluşunda cesaretle mücadele verenleri, Mecliste görev yapan ve bugün hayatta olmayan tüm üyeleri rahmetle andığını ifade ederek, dünyanın yegane çocuk bayramı olan 23 Nisan'ın tüm dünya çocuklarına barış ve huzur getirmesini temenni etti.

Keyword : Erdoğan'a göre CHP'nin manevra nedeni haberi , Erdoğan'a göre CHP'nin manevra nedeni oku , Erdoğan'a göre CHP'nin manevra nedeni konusu , Erdoğan'a göre CHP'nin manevra nedeni hakkında , Erdoğan'a göre CHP'nin manevra nedeni manşeti , Erdoğan'a göre CHP'nin manevra nedeni perde arkası , Erdoğan'a göre CHP'nin manevra nedeni olayı , Erdoğan'a göre CHP'nin manevra nedeni son dakika , Erdoğan'a göre CHP'nin manevra nedeni

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com