30.01.2012 - 20:53
Okunma (1402)
Yorum (0)
Paylaş

Platesin Yararları

Platesin Yararları

 

Plates insanların duruş bozukluklarını da düzeltir ve daha sağlıklı bir şekilde egzersiz yaparak kilo vermenizi sağlar.

 

ÇALIŞTIRDIĞI KASLAR: Rectus abdominus, iç ve dış obliques

BAŞLAMA POZİSYONU: Kollarınızı göğsünüzün üzerinde birleştirerek sırt üstü yatış pozisyonu alın yada yumruklarınızı başınızın arka kısmına yerleştirin.

EGZERSİZİ UYGULAMA: Omuzlarınızı ve sırt bölgenizi topun üzerinden kaldırarak bedeninizi kıvırın. Eğer boynunuzda ağrı hissediyorsanız, her iki elinizi de destek olması için başınızın altına koyun.

TAVSİYE: Vücudunuzu göğüs kafesinizin üst kısmını aşağı doğru çekerek kıvırın. Her tekrarda ilk pozisyonu alın.

YOĞUN EGZERSİZ: Yukarıda anlatıldığı gibi sırtüstü yatış pozisyonu ile başlayın. Ayaklarınızı geriye doğru çekin, topu lumbar spinenin altına yerleşene kadar sırtınızda kaydırın. Vücudunuz şu anda yere daha paralel durumda. Ellerinizi ya başınızın altına koyun böylece boynunuz daha sabit kalacaktır. Vücudunuzu 1. aşamada anlatıldığı gibi kıvırın ve sonra yavaşça başlangıç hareketine dönün. Bu egzersiz daha güçlü karın, denge ve bedende sabitlik gerektirir.

 

 

ÇALIŞTIRDIĞI KASLAR: Gluteus ve hamstring

BAŞLAMA POZİSYONU: Bacaklarınız gergin bir şekilde yere yatın, ayaklarınız ve bilekleriniz topun üzerinde olsun.

EGZERSİZİ UYGULAMA: Topuklarınızı iyice topun içine doğru bastırın. Dizlerinizi bükün ve ayaklarınız topun üzerinde düz durana kadar topu kalçalarınıza doğru yuvarlayın.
Bekleyin ve yavaşça başlangıç noktasına dönün. Bu hareketi 10-12 tekrarla yapın.

TAVSİYE: Tekrarlar arasında kalçalarınızı yerde dinlendirmeyin.

YOĞUN EGZERSİZ: Hareketi zorlaştırmak ve dengenizi geliştirmek için, sağ bacağınızı topun üzerinden havaya doğru kaldırın ve hareketi bu kez sadece tek bacağınızla uygulayın. Bacaklarınızı değiştirerek hareketi uygulayın.

 

Keyword : Platesin Yararları haberi , Platesin Yararları oku , Platesin Yararları konusu , Platesin Yararları hakkında , Platesin Yararları manşeti , Platesin Yararları perde arkası , Platesin Yararları olayı , Platesin Yararları son dakika , Platesin Yararları

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com