30.01.2012 - 08:47
Okunma (1283)
Yorum (0)
Paylaş

Migren Ağrıları

Migren Ağrıları

Migren daha çok halk arasında yarım baş ağrısı diye bilinen ve soğuk bir terleme ile birlikte gelip, başın ve yüzün yarısını kaplayan özel bir baş ağrısıdır.

 

Türkiye’de genel popülasyonda yüzde 16.4 oranında görülen Migren'in kadınlarda görülme sıklığı yüzde 24.6lara kadar çıkıyor. Migreni tetikleyen faktörler ise, kişiden kişiye değişiyor. Başlıca tetikleyiciler arasında stres, rüzgar,açlık, uykusuzluk, parlak ışık, sigara dumanı,kokular, fazla uyku kadar bazı besinler de başı çekiyor.

 

Ağrılar bazen dayanılmayacak kadar şiddetli olur. Birkaç dakika Sürebileceği gibi saatlerce hatta günlerce devam eder. Migren, herhangi bir hastalığın belirtisi olabildiği gibi, belirli bir neden olmadan da görülebilir. Irsi olanlar da vardır. Başın yarısında zonklamalar, bulantı ve bazen kusma görülür.

 

Gözünün önünde siyah benekler, bulanık lekeler, uçuşur. Bazı kimseler, konuşmakta da zorluk çekerler

Keyword : Migren Ağrıları haberi , Migren Ağrıları oku , Migren Ağrıları konusu , Migren Ağrıları hakkında , Migren Ağrıları manşeti , Migren Ağrıları perde arkası , Migren Ağrıları olayı , Migren Ağrıları son dakika , Migren Ağrıları

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com