29.01.2012 - 23:21
Okunma (1084)
Yorum (0)
Paylaş

Milli Eğitim Bakanı Okul Müdürlerine Ayıp Ediyor

Milli Eğitim Bakanı Okul Müdürlerine Ayıp Ediyor

Milli Eğitim Bakanı Ömer DİNÇER, Okul müdürlerine haksızlık etmektedir.

 

Mustafa YILDIZ

Kamudanhaber.com

 

 

Milli Eğitim Bakanı Ömer DİNÇER hatırlanacağı üzere dönem başında okula bağış kabul eden okul müdürlerine yönelik soruşturma başlatmış ve ülke genelinde binlerce okul müdürüne soruşturma açtırmıştı. Açılan bu soruşturmalar neticesinde yüzlerce okul müdürü ceza almıştı.

Okul müdürleri, Sayın DİNÇER’in  kayıt parası ve bağış talep etmeyin yazısının ve akabinde buna uymayan okul müdürlerine açtığı soruşturma sonucunda; Milli Eğitim Bakanlığının okullara ödenek göndereceği kanısına kapılmıştı.

Dönem başında bağış parası alan okul müdürlerine soruşturma açtıran DİNÇER, aradan geçen 4 aylık süre içerisinde hiçbir şekilde okullara temizlik, güvenlik, sarf malzeme temini ve onarım – bakım işleri için para göndermemiştir.

Sayın DİNÇER’in görsel ve yazılı medyada bol bol beyanat vererek velilerden bağış parası alan okul müdürlerine soruşturma açıyoruz söylevleri üzerine velilerin okullara ve okul aile birlikleri ile yöneticilere bakış açısı da değişmiş, okullara bağış konusunda temkinli davranmaya başlamışlardır.

Milli Eğitim Bakanı Ömer DİNÇER, geçtiğimiz günlerde İzmir ilinde okul müdürlerine yönelik talimatlarında “ Okul aile birliklerinin işine kesinlikle karışılmayacak.” Demektedir.

Sayın Bakan;

Okul Müdürü Okul aile birliğinin resen seçilen üyeleri arasında yer almakta olup, ilgili yönetmelik gereği imza yetkisi bulunan, denetim görevi bulunan ve okul aile birliği hesapları ile okulun gelir ve giderleri noktasında hesap sorulacak ilk kişi olup, en ufak bir aksaklık ve sorunda okul aile birliği soruşturmaları üzerinden görevden alınan kişidir.

 

Sayın Bakan Okul Aile Birliklerine karışmasını istemediğiniz okul müdürlerinin okul aile birliğinde oluşacak en ufak hatada günah keçisi olarak kellesinin alındığından haberdar mısınız ?

Milli Eğitim Bakanlığının Okul Aile Birliği Yönetmeliğini değiştirmeden ve okul müdürlerini bu birliğin üyeliğinden çıkarmadan Okul Müdürlerine “ Okul aile birliği işlerine karışmayın.” Talimatı vermesi anlamsız ve içi boş sözlerdir.

Milli Eğitim Bakanlığında Okul Aile Birliği Yönetmeliği hazırlenmektadır. Yeni yönetmelikte okul müdürü ve yardımcılarının ve hatta öğretmenlerin bile yönetim kurulunda görevi olmayacak.

Yönetim kurulları 7 üyeden oluşacak ve bu üyelerin hiç birisi Bakanlığa bağlı personel olmayacak. Sadece denetleme kurulunda 2 tane öğretmen görev alacak.

Milli Eğitim Bakanlığının yeni hazırladığı ve kısa bir süre sonra çıkması beklenen yönetmeliğin ayrıntıları bu şekildedir.

Buradan hareketle Milli Eğitim Bakanlığının tüm sorumluluğu velilere verme düşüncesi okul müdürlerini rahatlatacak gibi görünse de , masa başında karar mekanizmasını çalıştıranların sahada çalışan okul ve kurum müdürlerinin de bu konuda bilgi ve görüşlerini alması daha sağlıklı bir yönetmeliğin ortaya çıkmasını sağlayacaktı.

Bütün yetkinin okul aile birliklerine devredilmesi ve okul müdürlerine denetim görevi bile verilmemesi okullarda farklı sıkıntıları da beraberinde getirecektir.

Okul müdürünün bizzat işin içine girmediği bir okulda aidat , bağış vs. paraların toplanması çok zordur.

Ayrıca yine bunun yanında okul aile birliği yönetmeliğinden önce okullarda dernekler kurulmakta ve bu dernekler üzerinden toplanan paralarla okulların ihtiyaçları karşılanmaktaydı. Dernek sistemini okullarda bir zümre velinin kast sistemine dönüştürdüğü ve dernek üzerinden yolsuzluklar yapıldığı ayyuka çıkınca okul aile birliği yönetmeliği çıkarıldı ve okul müdürleri de işin içine dahil edildi.

Sonuç olarak Milli Eğitim Bakanlığının ivedilikle Yeni Okul Aile Birliği Yönetmeliğini çıkarması ve akabinde Okul Müdürleri Okul Aile Birliklerinin İşlerine karışmasın talimatı vermesi gerekmekteydi. Bakan Bey’in bu talimatları zamansız ve talihsiz açıklamalar olmuştur.

Okul Aile Birliklerinden okul müdürlerinin tamamen çıkarılması okul müdürlerini her yönden rahatlatır. Ancak Okulları Halkın hizmetine açmayı düşünen Sayın Bakan’ın bu eylem ve faaliyetlerini okul müdürü olmadan , okul aile birlikleri ile yapacağını düşünmesi hatadır.

Kaldı ki Okul Müdürünün olmadığı ve olaylara müdahil olmadığı bir aile birliğinde 5 velinin bir araya gelipte karar bile alamayacağını tecrübe ederek göreceksiniz.

 

Haber Kaynağı: www.kamudanhaber.com

Keyword : Milli Eğitim Bakanı Okul Müdürlerine Ayıp Ediyor haberi , Milli Eğitim Bakanı Okul Müdürlerine Ayıp Ediyor oku , Milli Eğitim Bakanı Okul Müdürlerine Ayıp Ediyor konusu , Milli Eğitim Bakanı Okul Müdürlerine Ayıp Ediyor hakkında , Milli Eğitim Bakanı Okul Müdürlerine Ayıp Ediyor manşeti , Milli Eğitim Bakanı Okul Müdürlerine Ayıp Ediyor perde arkası , Milli Eğitim Bakanı Okul Müdürlerine Ayıp Ediyor olayı , Milli Eğitim Bakanı Okul Müdürlerine Ayıp Ediyor son dakika , Milli Eğitim Bakanı Okul Müdürlerine Ayıp Ediyor

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com