29.01.2012 - 22:05
Okunma (889)
Yorum (0)
Paylaş

Öğrenciler Sanatı Yorumlayarak, Tarihi Yaşayarak Öğrenecek

Öğrenciler Sanatı Yorumlayarak, Tarihi Yaşayarak Öğrenecek

İstanbul-İlköğretim ve lise öğrencilerinin eleştirel düşünme, tartışma ve kültürel faaliyetleri yorumlama yetilerini geliştirmek amacıyla İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ve SALT Müzesi arasında protokol imzalandı.

   

 

 

 

Protokol sayesinde öğrenciler SALT`ın Beyoğlu ve Galata`daki mekânlarını öğretmenleri eşliğinde ziyaret ederek SALT`ın "Yorumlama Programına" katılabilecekler. Program kapsamında öğrencilere; SALT`ın sergileri, etkinlikleri ve sanatçılarla yürüttüğü projeler hakkında bilgi verilerek, sanatsal ürünleri yorumlamaları sağlanacak.

 

 

 

Törende bir konuşma yapan İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Şerafettin Turan, "Öğrencilerimizin gelişiminde sanatın kazandırdığı yaratıcılık, düşünce aktarımı, kültür birikimi, ifade özgürlüğü gibi becerilerin, yaşamlarının her alanında kendini göstereceği inancındayız. Sanatın merkezi ve sanatsal etkinliklerin yoğun olduğu İstanbul`da, öğrencilerimizin sanatsal etkinlikler içinde olmaları, onların kişisel gelişimine ve çevrelerine büyük katkı sağlayacak. Öğrencilerimizin bundan sonra sanatsal çalışmaları yapabilecekleri, atölye çalışmalarıyla içlerindeki sanatçı ruhunu ortaya koyacakları bir sanat evi var. Bu bağlamda SALT`ın gerçekleştirmiş olduğu değerli çalışmayı tebrik ediyor, diğer sanat kurumlarına örnek olmasını temenni ediyorum." dedi.

 

 

 

İmza töreninde protokolle ilgili bilgi veren SALT Yönetim Kurulu Başkanı Nafiz Karadere, "SALT, ülkemizde düşünen, sorgulayan ve araştıran bir eğitim modelinin uygulanmasına katkıda bulunmak amacıyla, öğrencilerin sanatsal faaliyetlere katılımını artıracak bir "Yorumlama Programı" hazırladı. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan protokol sayesinde, SALT`ın sunduğu eğitim programını daha fazla gence ulaştırmayı, lise öğrencilerinin sanatsal faaliyetlere katılmasını sağlamayı, öğrencilerin sanat üzerine duyarlılıklarını artırmayı hedefliyoruz." dedi.

Keyword : Öğrenciler Sanatı Yorumlayarak, Tarihi Yaşayarak Öğrenecek haberi , Öğrenciler Sanatı Yorumlayarak, Tarihi Yaşayarak Öğrenecek oku , Öğrenciler Sanatı Yorumlayarak, Tarihi Yaşayarak Öğrenecek konusu , Öğrenciler Sanatı Yorumlayarak, Tarihi Yaşayarak Öğrenecek hakkında , Öğrenciler Sanatı Yorumlayarak, Tarihi Yaşayarak Öğrenecek manşeti , Öğrenciler Sanatı Yorumlayarak, Tarihi Yaşayarak Öğrenecek perde arkası , Öğrenciler Sanatı Yorumlayarak, Tarihi Yaşayarak Öğrenecek olayı , Öğrenciler Sanatı Yorumlayarak, Tarihi Yaşayarak Öğrenecek son dakika , Öğrenciler Sanatı Yorumlayarak, Tarihi Yaşayarak Öğrenecek

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com