19.04.2010 - 08:32
Okunma (1535)
Yorum (0)
Paylaş

Emek Sineması yıkılmasın

Taksim'de toplanan sanatçı ve vatandaşlar Emek Sineması'nın yıkılmaması için yürüdü.

"Emek Sineması'nı Yıktırmayalım Platformu" tarafından organize edilen yürüyüşe, Tuncel Kurtiz, Güven Kıraç, Mert Fırat, Zafer Alagöz gibi oyuncuların yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. İstiklal Caddesi'nde toplanan vatandaş ve sanatçılar, Emek Sineması'nın yıkılmasını protesto etti. 'Emek Sineması bizim', 'İstanbul bizim yıktırmayacağız' pankartlarının açıldığı yürüyüşte protestolar müzik eşliğinde dile getirildi.

Taksim Meydanı'ndan yürüyüşe geçen sanatçı ve vatandaşlar, kol kola girerek, 'Seyirci kalma emeğe sahip çık' sloganları atarak İstiklal Caddesi'ne doğru yürüdü. Emek Sineması'nın önüne gelen grup sloganlarına burada da devam etti.

Platform adına basın açıklamasını okuyan 'Kapalıçarşı' dizisinin oyuncularından Mert Fırat, "Sokakla ilişiği kesilmiş bir Emek Sineması artık Emek Sineması değildir. Bizler, kamu olarak bize ait olan bu sinemaya bu sokaktan yürüyerek girmek istiyoruz; yürüyen merdivenlerle, mağazaların arasından sekiz kat çıkarak değil. Bizler her zaman ortak kültürümüzün değerlerine ve geleceğimize sahip çıktık, çıkacağız." dedi.

Keyword :  Emek Sineması yıkılmasın haberi , Emek Sineması yıkılmasın oku , Emek Sineması yıkılmasın konusu , Emek Sineması yıkılmasın hakkında , Emek Sineması yıkılmasın manşeti , Emek Sineması yıkılmasın perde arkası , Emek Sineması yıkılmasın olayı , Emek Sineması yıkılmasın son dakika , Emek Sineması yıkılmasın

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com