29.01.2012 - 11:35
Okunma (1241)
Yorum (0)
Paylaş

Başarıya Ulaşmak İçin

Başarıya Ulaşmak İçin

Günümüzde pek çok başarı öyküsü ile karşılaşabiliyoruz. Gerek yakın çevremizde gerekse basın-yayın organlarında pek çok başarılı insanla karşımıza çıkıyor. Bu insanların öykülerini merakla ve gıpta ederek dinliyor ve çok zaman kendimize soruyoruz:”-Acaba bende yapabilir miyim? Başarabilir miyim?”

Bu insanların öykülerindeki ortak nokta “başarıya ulaşmak için çok zaman ve emek harcadıkları” olarak karşımıza çıkıyor.

Bizler okul hayatımızda nasıl başarılı olabiliriz? Neleri yapmalıyız? İşte size basit birkaç öneri…

1-Okulu İyi Değerlendirmelisiniz: Okulun gereği ve yararı ortada. Hayatta başarılı olabilmek için donanımlı bir insan olmamız gerekiyor. Donanımlı bir insan olmanın, kendini iyi yetiştirmenin yolu ise okuldan geçiyor. Okulda yürütülen çalışmalar ve verilen görevleri tamamlamak bizleri donanımlı birer insan haline getirir. İyi yetişmiş bir birey olmamızı sağlar. Bizler bunun için okula ve öğretmenlere güvenmeli, ve onların istek ve talimatlarını yerine getirmeliyiz.

2-Dershaneler Gidebilirsiniz: Günümüzde sınavlara yönelik çalışmaların yoğun olarak yürütüldüğü yerler olan dershaneler; okul ve eğitim başarımızı artırır, sizi dış etkenlerden uzaklaştırır, zamanınızı daha verimli kullanmanızı ve daha fazla emek harcamanızı sağlar.

3-Kaynak ve Dökümanlardan Yararlanabilirsiniz: Başarılı bir öğrenci ve insan olabilmemiz için okul hayatımız boyunca çeşitli kaynak ve dökümanlardan yararlanmamız gerekir. Bu kaynak ve dökümanların düzeyimize uygun ve başarımızı artıracak kalite ve nitelikte olması gerekir.

4-Grup Çalışması Yapabilirsiniz: Hem tek başına çalışmaktan sıkılan arkadaşlarımız için, hem de daha kaliteli bir öğrenme ortamı sağladığı için grup çalışması yararlı bir yöntem olur. Arkadaşlarınızla bir araya gelerek grup çalışması yapmanız öğrenmenize mutlaka katkı yapar.

5-Bireysel Çalışmalarınız Verimli Olmalıdır: Tek başına çalışırken dikkatinizi dağıtacak, çalışmanızın kalitesini düşürecek-müzik dinleyerek ders çalışmak, ders çalışırken telefonla oynamak, göz ucuyla açık bulunan televizyona bakmak gibi- etkilerin bulunmaması gerekir. Bu etkilerden arındırılmış bir ortam daha verimli çalışmanızı sağlar.

Evet sevgili çocuklar şu an sizi duyar gibiyim.

“-Hocam bu kadar kolay mı bu iş?” diye.

Tabii ki bu kadar kolay değil . Bu önerilerimiz sadece bu işin başlangıcı, olmazsa olmaz ön şartları. Yeri geldiğinde uyumayacağız, oynamayacağız, gezip tozmayacağız, internet yok, televizyon yok, katlanacağız.

Tüm başarı öykülerinde olduğu gibi çok zaman ve emek harcayarak “ÇOK BAŞARILI OLACAĞIZ”...

 

www.ogretmendenhaber.com

 

 

Keyword : Başarıya Ulaşmak İçin haberi , Başarıya Ulaşmak İçin oku , Başarıya Ulaşmak İçin konusu , Başarıya Ulaşmak İçin hakkında , Başarıya Ulaşmak İçin manşeti , Başarıya Ulaşmak İçin perde arkası , Başarıya Ulaşmak İçin olayı , Başarıya Ulaşmak İçin son dakika , Başarıya Ulaşmak İçin

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com