29.01.2012 - 09:38
Okunma (1008)
Yorum (0)
Paylaş

Göktaşı Dünya'yı Teğet Geçti

Göktaşı Dünya'yı Teğet Geçti 

 

Dünya'ya 60 bin km yaklaşan göktaşı Dünya'yı teğet geçti.

 

   

Göktaşının, yeryüzüne dün 60 bin kilometre yaklaştığı, ancak uzmanların çarpma olasılığı konusunda kaygı duymadığı bildirildi.Güneş sisteminde bu cisimleri izleyen Minor Planet Center'dan Gareth Williams, 2012 BX34 adı verilen gök taşının, 6 ila 19 metre çapında olduğunu belirtti.

 

SON ANDA ES GEÇTİ

Williams, göktaşının Arizona'daki bir teleskop tarafından Çarşamba günü saptandığını ve bir çarpışmanın az farkla önlendiğini kaydetti.

 

Williams, göktaşının boyunun küçük olmasından dolayı yeryüzüne çok yakın bir mesafede fark edildiğini, göktaşının Dünya'nın yakınından geçmesinin sürpriz olmasına karşın, bunun tam olarak alışılmadık bir durum olmadığını, geçen sene Ay yörüngesinden geçen yaklaşık 30 cisim gözlendiğini açıkladı.

 

Amerikan Uzay Ajansı, önceki gün Twitter'dan ''Göktaşının 27 Ocak'ta, yeryüzünün yanından sorunsuz bir şekilde geçeceğini'' açıklamıştı.

Dipnot.Tv

Keyword : Göktaşı Dünya'yı Teğet Geçti haberi , Göktaşı Dünya'yı Teğet Geçti oku , Göktaşı Dünya'yı Teğet Geçti konusu , Göktaşı Dünya'yı Teğet Geçti hakkında , Göktaşı Dünya'yı Teğet Geçti manşeti , Göktaşı Dünya'yı Teğet Geçti perde arkası , Göktaşı Dünya'yı Teğet Geçti olayı , Göktaşı Dünya'yı Teğet Geçti son dakika , Göktaşı Dünya'yı Teğet Geçti

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com