29.01.2012 - 09:10
Okunma (1329)
Yorum (0)
Paylaş

Okul Müdürlerinin ve Müdür Yardımcılarının Ek Ders Mağduriyeti

Okul Müdürlerinin ve Müdür Yardımcılarının Ek Ders Mağduriyeti

Eşit işe eşit ücret düzenlemesinin akabinde okul müdürlerinin ve müdür yardımcılarının da ek ders saati eşitlenmelidir. Milli Eğitim Bakanlığı yeni ek ders düzenlemesini bir an önce hayata geçirmelidir.

 

 

Milli Eğitim Bakanlığı yaklaşık bir yıl önce ek ders düzenlemesini yapıp Maliye Bakanlığına gönderdi. Taslak ek ders yönetmeliğinde MEB Merkez teşkilatında görev yapan ve Taşra Teşkilatında görev yapan Genel İdare hizmetlerinin ek derslerinin artırılması öngörülüyordu.

 

Milli Eğitim Bakanlığında Teşkilat yasasının çıkmasıyla beraber genel idare hizmetlerinde görev yapan personelin ek dersleri kaldırılarak yerine ek ödeme verilmişti. Ek ders taslağı ve yeni düzenlemesi de MEB Merkez Teşkilatının ek derslerinin ve Taşra teşkilatının ek derslerinin kaldırılmasının ardından sessiz sedasız üstü kapatıldı.

 

Çünkü okul ve kurum müdürleri , müdür yardımcıları ve öğretmenlerin bu noktada hakkını savunacak ve sesini yükseltecek bir kurum yada kuruluş çıkmadı.

 

Okul ve kurum müdürleri ile müdür yardımcılarının ek dersleri kaldırılmalı ve ek ödeme verilmelidir. Milli Eğitim Bakanının mantığına göre bir fiil derse girmeyen yöneticilere ek ders ödenmemelidir. O halde eğitim yöneticilerimizin de ek ders ücretleri kesilerek bunun yerine maaşlarına ek ödeme yansıtılmalıdır.

 

Eğer ki bu düzenleme yapılmayacaksa, Eğitim yöneticilerimizin ek ders saatleri eşitlenmelidir.

 

Ek ders konusunda en büyük mağduriyeti ikili eğitim yapan ilköğretim okulları ile genel liseler yaşamaktadır. Şöyle ki 2000 öğrencisi olan ve ikili eğitim yapan bir genel lisenin müdürü haftada 20 saat ek ders alırken, Normal eğitim yapan ve 500 öğrencisi olan bir Anadolu Lisesinin müdürü haftada 25 saat ek ders almaktadır.

 

Yine bunun yanında öğrenci ve veli profili olarak genel liselerde idarecilik yapam müdür ve yardımcılarımız Anadolu Liselerinin idarecilerine göre daha çok yıpranmaktadır.

 

İkili eğitim yapan ve yaklaşık 3000 bin öğrencisi olan bir ilköğretim okulunun müdürü haftada 20 saat ek ders alırken, 250 öğrencisi olan ve normal eğitim yapan bir anaokulunun müdürü haftada 25 saat ek ders almaktadır.

 

Yukarıda okul ve kurum müdürleri için verilen örnek Müdür Başyardımcıları ve müdür yardımcıları içinde geçerlidir.

 

Milli Eğitim Bakanlığında görev yapan okul ve kurum müdürlerinden daha çok sorumluluk ve iş verilen kişilerin ek derslerinin daha az olduğu gözlemlenmektedir.

 

Bunun sebebi de Bakanlığın ek ders yönetmeliğini düzenlerken iş yoğunluğunu göz önüne almadan idarecilerin görev yaptığı kurumların sayılarını göz önüne alması ve kar – zarar hesabını masaya yatırmasıdır. Çünkü okullarımızın yüzde 80 inden fazlasını ilköğretim okulları ve genel liseler oluşturmaktadır.

 

Milli Eğitim Bakanlığının yeni bir ek ders düzenlemesi yaparak bütün okul ve kurum müdürlerinin, müdür baş yardımcılarının ve müdür yardımcılarının ek derslerini eşitlemesi gerekmektedir. Bu eşitlemenin okul müdürlerinde en yüksek ek dersi alan okul müdürüne göre eşitlenmesi; müdür yardımcılarında ise en yüksek ek dersi alan müdür yardımcılarına göre yapılması gerekmektedir.İkili eğitim yapan okullarımızın idarecilerine de haftada ekstra 5 saat ek ders verilmesi yerinde bir uygulama olacaktır.

 

2012 yılında okul ve kurumlarımızda görev yapan eğitim yöneticilerimizin bu haklı taleplerini Bakanlık ve sendikalarla paylaşması ve bu sorunun bir an önce çözüme kavuşması gerekmektedir.

 

Milli Eğitim Bakanlığının bütün yükünü bizzat sahada çeken okul ve kurum yöneticilerine yapılan haksız uygulamalar bir an önce ortadan kaldırılmalıdır. Bakanlığın masa başında çalışan idarecilere yapmış olduğu ek ödeme adı altında artışı , bizzat işin mutfağında bulunan eğitim yöneticilerine de yapması gerekmektedir.

 

 

www.kamudanhaber.com

Keyword : Okul Müdürlerinin ve Müdür Yardımcılarının Ek Ders Mağduriyeti haberi , Okul Müdürlerinin ve Müdür Yardımcılarının Ek Ders Mağduriyeti oku , Okul Müdürlerinin ve Müdür Yardımcılarının Ek Ders Mağduriyeti konusu , Okul Müdürlerinin ve Müdür Yardımcılarının Ek Ders Mağduriyeti hakkında , Okul Müdürlerinin ve Müdür Yardımcılarının Ek Ders Mağduriyeti manşeti , Okul Müdürlerinin ve Müdür Yardımcılarının Ek Ders Mağduriyeti perde arkası , Okul Müdürlerinin ve Müdür Yardımcılarının Ek Ders Mağduriyeti olayı , Okul Müdürlerinin ve Müdür Yardımcılarının Ek Ders Mağduriyeti son dakika , Okul Müdürlerinin ve Müdür Yardımcılarının Ek Ders Mağduriyeti

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com