06.02.2017 - 17:01
Okunma (2621)
Yorum (0)
Paylaş

FINDIK FİYATLARI MALİYETİN ALTINDA

FINDIK FİYATLARI MALİYETİN ALTINDA

”Tekelleşme gerçekleşmiştir serbest piyasa artık serbest piyasa değildir. Bu durumda üretici mağdur oluyor.” Diyen Türkiye ziraat odaları birliği Yönetim kurulu üyesi Soydan, fiyatlar maiyetin altına düştü ve üretici fındık bahçelerine verdiği emeği alamamaktan korkuyor.

Devletin fındık fiyarlarında garanti vermesi ve üreticiyye güven vermesi gerekiyor. Bunlar gerçekleşirse fındık fiyatları eski haline gelecektir. Fındık fiyatları uzun süreden beri gereken değeri görmemesi fındık üreticilerini endişeye sokuyor. Cumhurbaşkanımızın yaptığı açıklamalardan sonra ümitlenen üretici her haftanın başında biraz daha ümitlerini yitiriyor. Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu üyesi Soydan, bu yıla büyük umutlarla girmiştik fakat fındık ta yaşanan tekelleşme fındık fiyatlarını iyiden iyiye düşürdü. Dedi
Soydan ”Bu fiyatlar kesinlikle kabul edilemez. Serbest piyasanın yüzü üreticiye dönük değil. Bu döngüde mağdur olan üretici oluyor bunun olmaması gerek. Önümüzdeki ay üreticimiz bahçeye girmeye başlayacak fakat üretici hala bu durumdan memnun değil moral düzeyi yerlerde bu şekilde bahçeye giren üreticinin ürünleri verimli olmaz. Acilen fındık fiyatları hakkında görüşülme yapılması gerektiğini vurgulayan Soydan elimizden geleni yapıyoruz fiyatların normale dönmesi gerektiğini savundu. En azından fiyatlar makul seviyeye çıktığında piyasaya fındık akışı sağlanacaktır.
Devlet Müdahale EtmeliSoydan, ”Cumhurbaşkanımızın fındık ile ilgili söylediği sözler fındık fiyatları hakkında düzenlemeye gidilmesini işaret etmektedir. En kısa zamanda fındık fiyatlarının düzeleceğini ümit ediyoruz.

Keyword : FINDIK FİYATLARI MALİYETİN ALTINDA haberi , FINDIK FİYATLARI MALİYETİN ALTINDA oku , FINDIK FİYATLARI MALİYETİN ALTINDA konusu , FINDIK FİYATLARI MALİYETİN ALTINDA hakkında , FINDIK FİYATLARI MALİYETİN ALTINDA manşeti , FINDIK FİYATLARI MALİYETİN ALTINDA perde arkası , FINDIK FİYATLARI MALİYETİN ALTINDA olayı , FINDIK FİYATLARI MALİYETİN ALTINDA son dakika , FINDIK FİYATLARI MALİYETİN ALTINDA

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com