22.01.2017 - 19:45
Okunma (4101)
Yorum (0)
Paylaş

TMO Depolarını Kurarak Piyasaya Girmeli ve Alım Yapmalı

TMO Depolarını Kurarak Piyasaya Girmeli ve Alım Yapmalı

TZOB Yönetim Kurulu Başkanı Şemsi Bayraktar, Cumhurbaşkanı’nın fındık açıklaması üzerine piyasanın durumu hakkında değerlendirmelerde bulundu. TMO’nun devreye girmesinin çözüm olacağını söyleyen Bayraktar, Üretimde dünya lideri olan Türk fındık sektörü’nün ancak bu şekilde istikrara kavuşacağını belirtti.

“Cumhurbaşkanımız, fındığı depolara yığıp, parasını önceden ödeyenler olduğunu, buna alivre satış denildiğini, vatandaşın parayı peşin aldığı için fındığı onlara verdiğini anlattı.

Biz de her zaman dikkatle vurguluyoruz. Alivre satıştan ‘vazgeçin’ diyoruz. Üreticimize de ‘fındığınızı emanete bırakmayın’ diyoruz. Fındıkta üreticilerimizin ve Odalarımızın fiyatlardaki dalgalanmaya, istikrarsızlıklara tahammülü kalmadığını, birliklerin gerektiğinde, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) garantörlüğünde piyasaya girmesi ve alım yapması gerektiğini dile getiriyoruz. Ürünün pazarlaması, piyasanın düzenlenmesi ve tekelleşmenin önlenmesinde TMO etkin rol oynamalıdır. Ofis, kiraladığı veya inşa ettirdiği depoları birliklerin kullanımına vermelidir.

Başka çare de yoktur. Birliklerin mali güçleri alım yapmalarına imkan tanımıyor. İşin mali büyüklüğü birliklerin gücünü aşıyor. Üretimi sürdürmek istiyorsak, çiftçimizi tarlada tutmak istiyorsak bu sorunu çözmemiz gerekiyor.”

“Fındıkta, Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın dediği gibi ‘alavere, dalavereye’ fırsat vermeden TMO depoları kurmalı, garanti vererek birliklerin piyasaya girmesini ve alım yapmasını sağlamalı, üreticinin sömürülmesini önlemelidir” diyen Bayraktar, üreticinin emanete fındık bırakmaması, tüccarın da alivre satış yapmaması gerektiğini bildirdi.

Gelişmiş her ülkenin stratejik ürünlerini korumak, bu ürünlerden en fazla geliri, katma değeri elde etmek için azami çaba gösterdiğini, dünya piyasalarını kontrol ettiğini belirten Bayraktar, “Ülkemizin de böyle hareket etmesi gerekir. Üretiminde dünyada ilk sıralara geldiği bir ürünü en iyi şekilde değerlendirmeli, en fazla katma değeri sağlamalıdır. Sadece ülke içinde dünya piyasalarında o üründeki fiyatları etkilemelidir. Fındığın çok büyük bölümünü üretirken, borsasının Hamburg’da olmasına izin vermemelidir. Ürünü işlenmiş olarak satmalıdır” dedi.

Keyword : TMO Depolarını Kurarak Piyasaya Girmeli ve Alım Yapmalı haberi , TMO Depolarını Kurarak Piyasaya Girmeli ve Alım Yapmalı oku , TMO Depolarını Kurarak Piyasaya Girmeli ve Alım Yapmalı konusu , TMO Depolarını Kurarak Piyasaya Girmeli ve Alım Yapmalı hakkında , TMO Depolarını Kurarak Piyasaya Girmeli ve Alım Yapmalı manşeti , TMO Depolarını Kurarak Piyasaya Girmeli ve Alım Yapmalı perde arkası , TMO Depolarını Kurarak Piyasaya Girmeli ve Alım Yapmalı olayı , TMO Depolarını Kurarak Piyasaya Girmeli ve Alım Yapmalı son dakika , TMO Depolarını Kurarak Piyasaya Girmeli ve Alım Yapmalı

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com