22.01.2017 - 16:51
Okunma (3198)
Yorum (0)
Paylaş

Fındık Fiyatları Yükselişe Devam Ediyor

Fındık Fiyatları Yükselişe Devam Ediyor

Cumhurbaşkanı'nın yaptığı açıklamanın üzerine Altınordu Ziraat Odası Başkanı Selami Akarsu, piyasayla ilgili bir değerlendirme yaptı. Cumhurbaşkanı'nın “Fındık üreticisini alivrecilerin eline bırakmayın” demesinin akabinde “Sayın Cumhurbaşkanımızın bu çağrısı sonrası fındık fiyatlarındaki yükseliş devam etmiştir” şeklinde...

Cumhurbaşkanı’nın yaptığı açıklamanın üzerine Altınordu Ziraat Odası Başkanı Selami Akarsu, piyasayla ilgili bir değerlendirme yaptı. Cumhurbaşkanı’nın “Fındık üreticisini alivrecilerin eline bırakmayın” demesinin akabinde “Sayın Cumhurbaşkanımızın bu çağrısı sonrası fındık fiyatlarındaki yükseliş devam etmiştir” şeklinde değerlendirdi.

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Selami Akarsu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’e seslenerek “Fındık üreticisini alivrecilerin eline bırakmayın” demesinin ardından bir basın açıklaması yaptı.

Fındık fiyatlarındaki iniş çıkışların fındık üreticisini büyük bir ekonomik zorluk içerisine soktuğunu ve uzun zaman sonra tekrar fiyatlarda hareketlenme olması ve son olarak Cumhurbaşkanının çağrıda bulunması üretici kesimi tarafından olumlu karşılandığını söyleyen Başkan Selami Akarsu; “Fındık fiyatlarındaki hareketlenme çiftçilerimizi sevindirmiştir, bu olumlu yükselişin devam etmesini bekliyoruz. Altınordu Ziraat Odası olarak 2016 yılında bir fındık raporu hazırlamış, Sayın Başbakan Yardımcımız Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’a vermiş ve Cumhurbaşkanımız ile fındıktaki sorunların paylaşılmasını kalıcı çözümlerin olması, fındıktaki alivre sistemin ortadan kaldırılmasından bahsetmiştik. Cumhurbaşkanımızın, Gıda, Tarım ve Hayvancılık bakanımıza seslenmesi, bizimde bu konuda haklılığımızı göstermektedir. İnşallah hükümetimizin en üst düzey yetkilileri sayesinde, fındık üzerinde oynanan oyunlar ortadan kalkacaktır. Cumhurbaşkanımıza ve diğer hükümet yetkililerine buradan teşekkür ediyor, fındıkta kalıcı fiyat istikrarı oluşmasını bekliyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fındık hakkında yapmış olduğu o açıklama; “Çiftçime sesleniyorum. 1 yıl önceden gelip tarlanı satın alanlar konusunda dikkatli olun. Gıda ve Tarım Bakanlığımız tedbirini alması lazım. Planlarımızı buna göre yapacağız. Başbakanlığım döneminde fındıkta bu tür oyunlar oynadılar. Ona da alaverici derler. Fındığı depolara yığıp, parasını önceden ödeyenler vardı. Bunlar vatandaşa peşin para verip fındığı alırdı. O zaman arkadaşlara söyledim; bu iş bir yere gidiyor. Gelin devlet olarak depolar kurup, fındığı biz alalım, parasını vatandaşa biz verelim, hiç olmazsa vatandaş sömürülmesin. Vatandaş nedense bazı şeyler o anda aklına yatmıyor mu, ne oluyordu, gene alavericiye gidiyordu. Bu konuda bizim hassas olmamız lazım” dedi.

Keyword : Fındık Fiyatları Yükselişe Devam Ediyor haberi , Fındık Fiyatları Yükselişe Devam Ediyor oku , Fındık Fiyatları Yükselişe Devam Ediyor konusu , Fındık Fiyatları Yükselişe Devam Ediyor hakkında , Fındık Fiyatları Yükselişe Devam Ediyor manşeti , Fındık Fiyatları Yükselişe Devam Ediyor perde arkası , Fındık Fiyatları Yükselişe Devam Ediyor olayı , Fındık Fiyatları Yükselişe Devam Ediyor son dakika , Fındık Fiyatları Yükselişe Devam Ediyor

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com