22.01.2017 - 16:39
Okunma (2840)
Yorum (0)
Paylaş

Hükümet harekete geçti: Gübreden sonra tüp!

Hükümet harekete geçti: Gübreden sonra tüp!

Hükümet, terör olaylarında kullanılan el yapımı patlayıcılara karşı yeni bir düzenleme başlattı.

Hükümet terörle mücadelede etkinliğin artırılması amacıyla terör örgütlerinin kanlı eylemlerinde kullandıkları el yapımı patlayıcıların (EYP) yapımında kullanılan malzemelere yönelik olarak sıkı bir gözetim ve denetim getirilmesi için çalışma başlattı.

PİKNİK TÜPLERDE SERİ NUMARASI VE KARE KOD BULUNDURULMASI ZORUNLU OLACAK

Çalışmalarda terör örgütlerince EYP yapımında yoğun olarak kullanılan 12 kilogramlık tüplerin satış ve dağıtım sürecinin izlenmesi ve denetlenmesine öncelik verilecek. Sonrasında piknik tüpleri ile sanayide kullanılan diğer tüplerin satış ve dağıtım sürecinin izlenmesi ve denetlenmesi de ivedilikle sağlanacak. Bu amaçla, tüplerde seri numarası ve kare kod bulundurulması zorunlu olacak, dolumdan nihai tüketime kadar tüm sürecin online takibi, tüpü satın alan nihai tüketicinin kimlik bilgileri alınacak.

Kurumlara ayrıca, kullanımdan çıkan ve hurdaya ayrılan tüplerin geri dönüşüme gönderilmesinin sağlanması, yurt dışından Türkiye'ye LPG tüplerinin giriş ve çıkışlarının denetlenmesi ve engellenmesine yönelik gerekli tedbirleri almaları talimatı da verildi.

 

Ayrıca, 'Nitrat' içeren gübrelerin satışı 8 Haziran 2016 itibariyle durdurulmuştu. Başbakan Yıldırım'ın talimatı üzerine nitrat içeren gübreler başta olmak üzere tüm gübre hareketlerinin izlenmesi, kontrol ve denetimin etkinliğinin artırılması, piyasanın kayıt altına alınması için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bünyesinde yürütülen çalışmaların ivedilikle tamamlanması planlanıyor.

Keyword : Hükümet harekete geçti: Gübreden sonra tüp! haberi , Hükümet harekete geçti: Gübreden sonra tüp! oku , Hükümet harekete geçti: Gübreden sonra tüp! konusu , Hükümet harekete geçti: Gübreden sonra tüp! hakkında , Hükümet harekete geçti: Gübreden sonra tüp! manşeti , Hükümet harekete geçti: Gübreden sonra tüp! perde arkası , Hükümet harekete geçti: Gübreden sonra tüp! olayı , Hükümet harekete geçti: Gübreden sonra tüp! son dakika , Hükümet harekete geçti: Gübreden sonra tüp!

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com