18.01.2017 - 16:40
Okunma (3901)
Yorum (0)
Paylaş

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Fındık’la İlgili Sözleri Üreticiyi Umutlandırdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Fındık’la İlgili Sözleri Üreticiyi Umutlandırdı

FINDIK FİYATLARINDA UZUN BİR ARADAN SONRA YAŞANAN ARTIŞ VE CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN ‘FINDIK’ İLE İLGİLİ YAPTIĞI KONUŞMA FINDIK ÜRETİCİSİNİ UMUTLANDIRDI.

 

 

 

 

Fındık fiyatlarında uzun bir aradan sonra yaşanan artış ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘fındık’ ile ilgili yaptığı konuşma fındık üreticisini umutlandırdı.

 

Türkiye’nin en önemli ihraç ürünlerinden biri olan fındıkta fiyatlar artış göstermeye devam ediyor. Yaklaşık 1,5 aydan bu yana 10.25 TL olan fındık fiyatları üç günde 75 kuruşluk bir artışla 11 TL’ye yükseldi. Haftaya 10.50 TL ile başlayan, dün ise 10.75 TL olan fındık fiyatları bugün de 11 TL’ye çıktı. Fındıkta yaşanan fiyat artışlarının yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’nın dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapımı tamamlanan İŞKUR hizmet binalarının toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada fındıkla ilgili sözleri de üreticileri mutlu etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, Başbakanlığı döneminde fındıkta yaşanan problemlerden örnekler verdi. Fındığı depolara yığıp, parasını önceden ödeyenler olduğunu dile getiren Erdoğan, bu konuda hassas olunması gerektiğini dile getirdi.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fındık ile ilgili yaptığı konuşmayı ve fiyatlarda yaşanan artışı değerlendiren Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, fındık fiyatlarının hak ettiği değeri alacağını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fındık ile ilgili yaptığı konuşmanın ise üreticiyi umutlandırdığını ve ilerleyen günlerde fındıkta devletin etkisinin olabileceğini söyledi.

 

“Cumhurbaşkanımızın konuşması piyasayı olumlu etkileyecektir”

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fındık hakkında yaptığı konuşmanın ilerleyen günlerde fındık piyasasına olumlu yansımaları olacağının altını çizen Soydan, “Cumhurbaşkanımızın Tarım Bakanı’nın da bulunduğu bir alanda fındık ile ilgili konuşması gerçekten biz üreticiler için çok önemliydi. Fındıkta yaşanan sorunların Cumhurbaşkanımız tarafından söylenmesi bizim aylardır beklediğimiz bir durumdu. Bu sözler dolayısıyla fındık piyasasına olumlu bir etki yapacağını düşünüyoruz. İnşallah önümüzdeki süreçte fındıkta devletin olacağının sinyalleri verilmiş olundu. Fındıkta bu süreçten sonra mutlu olacağımızı fiyatlarında hak ettiği değere kavuşacağına inanıyoruz. Cumhurbaşkanımızın fındık ile ilgili konuşması üreticiyi son derece mutlu etti” dedi.

 

“Üretici fındığın hak ettiği değeri alması için direndi”

 

Fiyatlarda üç günlük artışı da değerlendiren Soydan, “Fındıkta az rekolteli bir yılı geride bıraktık. Buna rağmen fındık fiyatlarının maliyetin altında kalması kamuoyunun moralini bozmuştu. Üretici ihtiyacı olduğu halde direndi ve fındığını satmadı. Bunların sonucunda fındıkta üç günden bu yana fındıkta bir kıpırdanma oldu ve 75 kuruşluk bir artış yaşandı. Üretici memnun oldukça fındığını satmaya başlayacaktır” diye konuştu.

Keyword : Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Fındık’la İlgili Sözleri Üreticiyi Umutlandırdı haberi , Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Fındık’la İlgili Sözleri Üreticiyi Umutlandırdı oku , Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Fındık’la İlgili Sözleri Üreticiyi Umutlandırdı konusu , Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Fındık’la İlgili Sözleri Üreticiyi Umutlandırdı hakkında , Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Fındık’la İlgili Sözleri Üreticiyi Umutlandırdı manşeti , Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Fındık’la İlgili Sözleri Üreticiyi Umutlandırdı perde arkası , Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Fındık’la İlgili Sözleri Üreticiyi Umutlandırdı olayı , Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Fındık’la İlgili Sözleri Üreticiyi Umutlandırdı son dakika , Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Fındık’la İlgili Sözleri Üreticiyi Umutlandırdı

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com