08.09.2013 - 20:01
Okunma (3048)
Yorum (0)
Paylaş

Fındık Fiyatları Umut Vaadediyor…

Fındık Fiyatları Umut Vaadediyor…

Alaplı-2013 ürünü fındık pazara indi.İlk etapta 5.70-5.80 tl civarından alınıp satılmaya başlayan fındık fiyatı 6.30-6.40 seviyelerine kadar çıktı. Hatta bazı tüccarların 6.50 tl fiyatla fındık aldığı duyumlar arasında.

Fındık üreticileri 2013 rekoltesinin düşük olması nedeniyle hayal kırıklığı yaşarken fiyatların hızlı bir şekilde tırmanması ise üreticinin yüzünü güldürüyor.

Dünyanın en büyük fındık üreticisi ve ihracatcısı konumunda olan ve 800-900 bin ton yıllık fındık üretilen ülkemizde bu yıl ki rekoltenin 450 bin ton civarında olduğu tahmin ediliyor. Bu rekolte ise yıllık 600 bin ton civarında olan dünya fındık ihtiyacının altında bulunuyor. Toprak Mahsulleri Ofisinin elinde fındık kalmadığı göz önüne alındığında fındık fiyatlarının tırmanacağı ile ilgili üreticinin ümitli olması gayet doğru bir düşünce olarak ortaya çıkıyor.

Uzmanlar üreticiye fındığını emanete vermemesi ve ihtiyacı oldukça ihtiyacı kadar satmasını öneriyor. Böylece piyasanın ihtiyacın üstünde fındık girmeyeceği düşünülüyor. Görüştüğümüz üretici ve fındık ticareti yapan esnafın fındık fiyatının 7.00-7.50 tl seviyelerini görmesinin mümkün olacağını söylüyorlar. Bazı üreticiler ise fiyatın 9.00-10.00 tl seviyelerine kadar çıkabileceğini savunuyor. Sonuçta herkes fındığını satıp satmama kararını kendisi verecektir.Öyle anlaşılıyor ki fındık üreticisi için bereketli bir yıl olacak…

Hüseyin KESKİN

Eğitimci

Keyword : Fındık Fiyatları Umut Vaadediyor… haberi , Fındık Fiyatları Umut Vaadediyor… oku , Fındık Fiyatları Umut Vaadediyor… konusu , Fındık Fiyatları Umut Vaadediyor… hakkında , Fındık Fiyatları Umut Vaadediyor… manşeti , Fındık Fiyatları Umut Vaadediyor… perde arkası , Fındık Fiyatları Umut Vaadediyor… olayı , Fındık Fiyatları Umut Vaadediyor… son dakika , Fındık Fiyatları Umut Vaadediyor…

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com