08.09.2013 - 19:18
Okunma (2866)
Yorum (0)
Paylaş

Dünya Devi 300 Milyon Lira Yatırdı

Dünya Devi 300 Milyon Lira Yatırdı

 

 

Dünyanın en büyük çikolata üreticilerinden İtalyan Ferrero, Nutella, Kinder Pingui ve Kinder Süt Dilimi markalı çikolatalar üretmek üzere 300 milyon TL yatırımla Manisa'ya fabrika açtı. Bu Ferrero'nun dünya genelindeki 19'uncu fabrikası.

 

İlk aşamada 200 kişiye iş imkanı sağlayacak fabrikanın açılış töreninde konuşan Ferrero Türkiye Başkanı ve İtalya eski Büyükelçisi Carlo Marsili Türkiye'nin gerek politik gerekse ekonomik açıdan hem Avrupa hem de Ortadoğu ülkeleri açısından çok önemli bir merkez olduğunu vurguladı. Marsili, "Ferrero Ailesi bugüne kadar üretim noktalarına karar verirken büyük hassasiyet gösterdi. Türkiye'ye olan güvenle birlikte Manisa'da fabrika kurma ve yatırım yapma kararı aldılar. Yıllarca kurduğumuz hayal artık gerçeğe dönüştü. Manisa, Ferrero Grubu'nun gözbebeği olacak ve üretimimizde dünyanın her noktasında sunduğumuz kalite standartlarında en iyi ürünleri Türkiye pazarına sunmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

 

Türkiye'nin geleceğine güveniyoruz

 

Ferrero Güney Avrupa Bölge Direktörü Marco Capurso, Ferrero'nun 41 ülkede 25 bin 200 çalışanı ile faaliyette olduğunu söyledi. Manisa'da Nutella, Kinder Pingui ve Kinder Süt Dilimi üreteceklerini açıklayan Capurso, "Ferrero Grubu için Türkiye'den elde edilen fındık çok önemli. Karadeniz'den ihraç ettiğimiz fındık dünyadaki tüm üretimimizin yüzde 30'unu karşılıyor. Bu çerçevede Tarım Bakanlığı ile birlikte kısa bir süre önce ‘Ferrero Değerli Tarım' adlı projeyi hayata geçirdik. Karadeniz Bölgesi'ndeki fındık üreticilerine tarımsal uygulamalarda gelişim konusunda destek veren bu proje ile Türkiye'ye olan inancımızı göstermek istiyoruz" dedi.

 

Türk halkının damak zevki yatırıma teşvik etti

 

Ferrero Doğu Akdeniz Bölge Direktörü Renato Danna da Ferrero Grubu'nun dünya çapında 4'üncü büyük çikolata üreticisi olduğunu ve 2012 yılı cirosunun 8 milyar Euro'luk hacme ulaştığını kaydetti. Avrupa ülkelerinin Ferrero Grubun ana merkezini oluşturduğunu belirten Danna son yıllarda uyguladıkları genişleme planı çerçevesinde Türkiye'nin bu plan içinde en önemli ülkelerin başında yer aldığı bilgisini verdi. Türkiye'de yaklaşık 30 yıldır gösterdiklerini kaydeden Danna, "Ferrero'nun Türkiye'de elde ettiği başarılı büyüme rakamları, Türk tüketicisinin günden güne artan talebi ve Türk halkının eşsiz damak zevki, Türkiye'ye fabrika kurmamızın başlıca sebepleri. Türkiye, Ferrero için büyüyen önemli bir pazar. Manisa'da açacağımız fabrikamızın yıllık kapasitesi 30 bin ton olacak ve durumu göre 50 bin tona kadar çıkabilecek. 200 kişilik istihdamla Manisa ve bölge ekonomisine de büyük katkı sağlayacak fabrikamızda ilk hedef Türkiye pazarı. Amacımız Manisa'dan Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerine de açılmak" şeklinde konuştu.

Keyword : Dünya Devi 300 Milyon Lira Yatırdı haberi , Dünya Devi 300 Milyon Lira Yatırdı oku , Dünya Devi 300 Milyon Lira Yatırdı konusu , Dünya Devi 300 Milyon Lira Yatırdı hakkında , Dünya Devi 300 Milyon Lira Yatırdı manşeti , Dünya Devi 300 Milyon Lira Yatırdı perde arkası , Dünya Devi 300 Milyon Lira Yatırdı olayı , Dünya Devi 300 Milyon Lira Yatırdı son dakika , Dünya Devi 300 Milyon Lira Yatırdı

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com