28.01.2012 - 22:32
Okunma (1224)
Yorum (0)
Paylaş

Şube Müdürlerinin Yer Değiştirmesi Ertelenebilir mi

Şube Müdürlerinin Yer Değiştirmesi Ertelenebilir mi

Taşra Teşkilatı Eğitim Yöneticileri Yönetmeliğinin dört aydır yayınlanmaması, yer değiştirme işleminin 2013 yılına ertelenebileceğinin konuşulmasına neden olmaktadır.

 

652 sayılı KHK, Milli Eğitim Bakanlığı’na; Taşra Teşkilatı Yöneticileri Yer Değiştirme Yönetmeliğini bir yıl içerisinde yayınlama zorunluluğu getiriyor. Yer değişikliğinin, KHK de yer alması il/ilçe MEB teşkilatı yöneticilerine bu yıl rotasyon uygulanacağı anlamını taşıyordu. Ancak KHK nin yayınlanması üzerinden dört ay geçmesine rağmen ilgili yönetmelik yayınlanmadı. Yaz aylarında yapılması planlanan yer değişikliği uygulaması için bu günlerde yönetmeliğin yayınlanması bekleniyordu. Yönetmeliğin yayınlanma sürecinin uzaması, yöneticilerde soru işaretleri oluşturmaktadır. Ayrıca il milli eğitim müdür yardımcılarının, şimdiye kadar rotasyon uygulamasına dâhil edilmemesi tereddütleri daha da arttırmaktadır. Yer değiştirme uygulamasının 2013 yılına kalabileceği konuşuluyor.

652 sayılı KHK nın Geçici altıncı maddesi idareye bir yıl içerisinde yönetmelik çıkarma yetkisi vermektedir. 13 Eylül 2012 tarihine kadar Milli Eğitim Bakanlığı yönetmelik yayınlamak zorunda… 13 Eylül 2012 tarihinde yayınlanacak yönetmelik, 2013 yılını kapsayabilir!

652 sayılı yasanın 37.maddesi )

(7) İl millî eğitim müdürü, ilçe millî eğitim müdürü, okul ve kurum müdürü olarak görev yapanların yer değiştirmeleri, hizmet süreleri, performans ve yeterlikleri dikkate alınarak bölge hizmeti ve rotasyon esasına göre yapılır. Bunların yer değiştirmelerine ilişkin usûl ve esaslar yönetmelikle belirlenir.

662 sayılı KHK nın 78. Maddesi ile

e) 37 nci maddesinin yedinci fıkrasında yer alan “İl millî eğitim müdürü,” ibaresinden sonra gelmek üzere “il eğitim denetmeni,”, “ilçe milli eğitim müdürü,” ibaresinden sonra gelmek üzere “il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri şube müdürü” ve “okul ve kurum müdürü” ibaresinden sonra gelmek üzere “ile okul ve kurum müdür başyardımcısı ve yardımcısı” ibareleri eklenmiştir.

İl milli eğitim müdür yardımcıları ibaresi unutuldu!

652 sayılı yasanın Düzenleyici işlemler

GEÇİCİ MADDE 6 – (1) Bu Kanun Hükmünde Kararnamenin uygulanmasına ilişkin düzenlemeler bir yıl içinde yürürlüğe konulur. Bu düzenlemeler yürürlüğe girinceye kadar mevcut düzenlemelerin bu Kanun Hükmünde Kararnameye aykırı olmayan hükümlerinin uygulanmasına devam olunur.

 

 

Haber Kaynağı: www.kamudanhaber.com

Keyword : Şube Müdürlerinin Yer Değiştirmesi Ertelenebilir mi haberi , Şube Müdürlerinin Yer Değiştirmesi Ertelenebilir mi oku , Şube Müdürlerinin Yer Değiştirmesi Ertelenebilir mi konusu , Şube Müdürlerinin Yer Değiştirmesi Ertelenebilir mi hakkında , Şube Müdürlerinin Yer Değiştirmesi Ertelenebilir mi manşeti , Şube Müdürlerinin Yer Değiştirmesi Ertelenebilir mi perde arkası , Şube Müdürlerinin Yer Değiştirmesi Ertelenebilir mi olayı , Şube Müdürlerinin Yer Değiştirmesi Ertelenebilir mi son dakika , Şube Müdürlerinin Yer Değiştirmesi Ertelenebilir mi

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com