24.03.2013 - 06:09
Okunma (4466)
Yorum (0)
Paylaş

PKK Sınırdışına Çekilme Şartlarını Açıkladı

PKK Sınırdışına Çekilme Şartlarını Açıkladı

 

Terör Örgütü PKK, Öcalan'ın çağrısı sonrası sınır dışına çekilme şartlarını açıkladı...

 

21 Mart'ta Diyarbakır'daki Nevruz kutlamalarında İmralı'da bulunan Öcalan'ın "çözüm süreci"ne ilişkin mektubu okunmuştu.

 

Öcalan o mektupta özetle "silahlar sussun, fikirler konuşsun" demiş ve "artık silahlı unsurlarımızın sınır ötesine çekilmesi aşamasına gelinmiştir" ifadelerini kullanmıştı.

 

Ancak Öcalan o mektubunda "ne silah bırakın" demiş ne de "silahlı unsurlar sınır dışına çekilsin" şeklinde net bir ifade kullanmıştı. Silah bırakın yerine silahları sussun demiş; Sınır dışına çıkın yerine de PKK'ya çağrı yapmış ve "silahlı unsurlarımızın sınır ötesine çekilmesi aşamasına gelinmiştir" diyerek PKK'ya sınır dışına çekilme çağrısı yapmıştı.

 

Vatan Gazetesi'nin haberine göre; Öcalan'ın bu çağrısına terör örgütü PKK'dan yanıt geldi. Öcalan'ın Diyarbakır’da okunan mektubunda sonra beklenen gelişmeleri, PKK’ya yakınlığıyla bilinen Fırat Haber Ajansı açıkladı.

 

İMRALI'DA BİR MUTABAKAT METNİ İMZALANDI

 

Ajans, İmralı’da bir mutabakat metni imzalandığını belirterek, AKP iktidarından beklenen adımları kendi ifadeleriyle şöyle sıraladı:

 

"ATEŞKES ÇİFT TARAFLI"

 

1) Medya savunma alanlarına (Kandil, Hakurk, Zap ve Haftanin gibi Irak’taki PKK kamplarına) yö­ne­lik hava saldırıları kesilmelidir. Yani silahların çift taraflı susması için hiçbir komplekse kapılmadan üzerine düşeni yapmalıdır. Çünkü barış sürecinin olmazsa olmaz koşullarından birisi, çift taraflı ateşkestir.

 

"ÖCALAN'IN ÖZGÜRLÜK KOŞULLARI DÜZELTİLMELİ"

 

2) Abdullah Öcalan’ın sağlık, güvenlik ve “özgürlük” koşulları hızla düzeltilmelidir. İmralı sürecinde öngörüldüğü gibi, Öcalan’ın daha aktif ve direkt olarak sürece katılması için olanaklar oluşturmalıdır. Hükümet, atacağı adımlarla İmralı sistemine artık son verdiğini göstermelidir.

 

"HÜKÜMET POLİTİK VE YASAL GÜVENCE VERMELİ"

 

3) ‘Silahlı unsurların sınır dışına çekilmesi’ kararının hayat bulması için hükümet tarafından gerekli politik ve yasal güvenceler hızla sağlanmalıdır. Öcalan’ın, “Artık silahlı unsurlarımızın sınır ötesine çekilmesi aşamasına gelinmiştir” sözü bir sürecin başlangıcı olarak algılanmalıdır. Hükümet, üzerinde anlaşılan ‘mutabakat metnini’ bir oyun olarak algılarsa, çekilme başlamadan biter.

 

"KCK DAVALARI DÜŞÜRÜLMELİDİR"

 

4) Hükümet, (İmralı’da başlatılan) süreci ilerletmek için yeni reformlara hızlandıracağının açık sinyallerini vermelidir. Örneğin KCK adı altında yütütülen ve binlerce Kürt siyasetçinin esir alındığı (tutuklandığı) siyasi soykırım davalarını köktenden düşürmelidir. Rehin tuttuğu DTK eski Eşbaşkanı Hatip Dicle başta olmak üzere, BDP’li tutuklu vekiller (Faysal Sarıyıldız, Selma Irmak, Kemal Aktaş, Gülser Yıldırım ve İbrahım Ayhan)  dahil tüm seçilmişleri serbest bırakmalıdır.

Keyword : PKK Sınırdışına Çekilme Şartlarını Açıkladı haberi , PKK Sınırdışına Çekilme Şartlarını Açıkladı oku , PKK Sınırdışına Çekilme Şartlarını Açıkladı konusu , PKK Sınırdışına Çekilme Şartlarını Açıkladı hakkında , PKK Sınırdışına Çekilme Şartlarını Açıkladı manşeti , PKK Sınırdışına Çekilme Şartlarını Açıkladı perde arkası , PKK Sınırdışına Çekilme Şartlarını Açıkladı olayı , PKK Sınırdışına Çekilme Şartlarını Açıkladı son dakika , PKK Sınırdışına Çekilme Şartlarını Açıkladı

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com