23.03.2013 - 20:11
Okunma (2996)
Yorum (0)
Paylaş

Koncuk: Norm Fazlası Olan Öğretmenler Görmezden Geliniyor

Koncuk: Norm Fazlası Olan Öğretmenler Görmezden Geliniyor

 

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, "4+4+4 sisteminin köhne anlayışı ile norm kadro fazlası olan binlerce öğretmenin yaşadığı sıkıntılar MEB tarafından görmezden gelinmekte ve her ilde farklı uygulamalar yapılmaktadır" dedi.

 

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, yaptığı yazılı açıklamada Milli Eğitim Bakanlığı'nda ortalığın toz duman olduğunu belirterek, "Ömer Dinçer döneminden kalan birçok problem hala yerinde sayıyor. Buna rağmen Sayın Nabi Avcı'dan tık yok, Bakan Beyi gören var mı" dedi. Atama yönetmeliğini revize edeceğini söyleyen Avcı'nın bugüne kadar hangi adımı attığının ve neyi ne şekilde revize ettiğinin bilinmediğini kaydeden Koncuk, bu konuda Avcı'nın bir açıklamasının da bulunmadığını belirtti. 4+4+4 sisteminin köhne anlayışı ile norm kadro fazlası olan binlerce öğretmenin yaşadığı sıkıntıların MEB tarafından görmezden gelindiğini savunan Koncuk, her ilde farklı uygulamaların yapıldığını ve okulların ödeneksizlikten perişan durumda olduğunu ifade etti. Birçok okulun temizlik dahi yaptıramadığını ve asli ihtiyaçlarını karşılayamadığını kaydeden Koncuk, "MEB öğrenci başına 120 TL ödenek ayrılması talebimizi görmezden gelmekte, Sayın Nabi Avcı kulağının üzerine yatmaktadır. Zorla alan değiştiren, öğretmen iken memur yapılanlara istemeleri halinde eski alanlarına dönme hakkı konusunda bir açıklama hala yapılmamış, belirsizlik devam etmektedir" dedi.

Öğrenim özrü ile ilgili Türk Eğitim Sen'in açtığı davayı kazandığını hatırlatan Koncuk, yetkililerin bu konuda nasıl bir yol haritası izleyeceklerini açıklamadığını belirtti. Okulların bölünmesi ve öğrenci sayısının düşmesi sebebiyle yönetici normu düşenlerin akıbetleri konusunda yaşanan belirsizliğin devam ettiğine dikkati çeken Koncuk, "KPSS puanı ile kadroya geçen öğretmenler hala 632 sayılı KHK'nın getirdiği hakları kullanamamakta, bu konuda problem yaşayanların feryadı durulmamaktadır. Kariyer basamakları, uzman ve başöğretmenlik konusunda yapıldığı söylenen düzenleme yılan hikayesine dönmüş, MEB bu konuda bir açıklama yapma ihtiyacı duymamaktadır. Hizmet yılı hesabında 30 Eylül tarihinin esas alınması talebi geçen yıl özür atamasında uygulanmış, bu yıl nasıl bir uygulama yapılacağı belirsizliğini sürdürmektedir. Doğu ve Güneydoğu Anadolu ve ülkemizin diğer mahrumiyet bölgelerinde 8-10 yıldır görev yapan, bir türlü tayin isteği gerçekleşmeyen öğretmenlerle ilgili nasıl bir yol takip edileceği, mahrumiyet bölgelerinde çalışan eğitim çalışanlarına mahrumiyet tazminatı ödemesi konusunda bir düzenleme yapılıp yapılmayacağı belli değildir" ifadelerini kullandı.

Aylardır yapılmayan eğitim çalışanlarının Görevde Yükselme Sınavı konusunda hiçbir bilgi bulunmadığını da belirten Koncuk, "Torpilli şube müdürlüğü atamalarının iptal edileceğine ve Şube Müdürlüğü Sınavı'nın yapılacağına dair açıklama yapılmamakta, torpilli şube müdürlüğü görevlendirmeleri devam etmektedir. MEB hala başarısızlığı tescil edilmiş, tebeşir tozu yutmamış bürokratlarla yönetilmektedir. MEB hala öğretmen ve diğer eğitim çalışanları ile aralarında yıkılmış olan köprüyü oluşturamamıştır. Öğretmen ve eğitim çalışanlarını anlayacak, onların yaşadığı sıkıntılardan haberdar yönetici atamaları ne zaman yapılacak, başarısız bir kısım bürokratlar ne zaman görevlerinden alınacaktır? Bu kafayla devam eden MEB ve Sayın Avcı'nın başarılı olması imkansızdır. Bunlara ekleyebileceğimiz daha onlarca problem bulunmaktadır. Bununla birlikte Sayın Nabi Avcı tek bir açıklama yapmamaktadır" dedi.

 

Koncuk, açıklamasında şunları kaydetti:

"Türk Eğitim Sen olarak Sayın Avcı'yı uyarıyoruz, kredinizi iyi kullanmak zorundasınız. Bunun için bu problemleri bildiğinizi ve çözeceğinizi ve yönteminizin ne olacağını açıklamak zorundasınız. Elbette bunlar ve diğer problemleri hemen bugün çözün demiyoruz ancak bunları çözeceğinizin sinyalini vermek durumundasınız. Susmakla bir yere varamazsınız. Çıkın bir fikriniz varsa açıklayın ya çözeceğim deyin ya da çözmeyeceğim. Biz de ne yapacağımıza karar verelim. Herkese soruyoruz; Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'yı gören, duyan var mı?"

Haber Kaynağı: www.kamudanhaber.com

Keyword : Koncuk: Norm Fazlası Olan Öğretmenler Görmezden Geliniyor haberi , Koncuk: Norm Fazlası Olan Öğretmenler Görmezden Geliniyor oku , Koncuk: Norm Fazlası Olan Öğretmenler Görmezden Geliniyor konusu , Koncuk: Norm Fazlası Olan Öğretmenler Görmezden Geliniyor hakkında , Koncuk: Norm Fazlası Olan Öğretmenler Görmezden Geliniyor manşeti , Koncuk: Norm Fazlası Olan Öğretmenler Görmezden Geliniyor perde arkası , Koncuk: Norm Fazlası Olan Öğretmenler Görmezden Geliniyor olayı , Koncuk: Norm Fazlası Olan Öğretmenler Görmezden Geliniyor son dakika , Koncuk: Norm Fazlası Olan Öğretmenler Görmezden Geliniyor

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com