24.02.2013 - 09:26
Okunma (3175)
Yorum (0)
Paylaş

Öğretmenler Emekli Olmak İstemiyor!

Öğretmenler Emekli Olmak İstemiyor!

 

 

 

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, Öğretmenlerin ek göstergelerinin düşük olması ve emekli olduklarında ellerine geçen paranın yarı yarıya azalması nedeniyle emekliliği hak etmiş 200 bin civarındaki öğretmenin emekli olmayı düşünmediğini, emekli olanların ise pişman olduğunu söyledi.

 

Gürkan Avcı, “Son yıllarda özellikle ekonomik nedenlerle toplam öğretmen sayısının 100’de biri ancak emekli oluyor. Emekliliği gelmiş öğretmenlerimiz birtakım iyileştirme ve teşviklerle özendirilerek hak ettikleri, mutlu emeklilik hayatına kavuşturulmalıdır. Bunların yerine atanmayı bekleyen 230 bin öğretmen adayı arasından atama yapılabilir” önerisinde bulundu.

 

GEÇEN EĞİTİM YILINDA 62 BİN ÖĞRETMEN ATANDI 7 BİN 600 ÖĞRETMEN EMEKLİ OLDU

 

Resmi istatistiklere göre yeni atanan öğretmen ile emekliye ayrılan öğretmen sayıları arasında yıllar geçtikçe oransal bir çarpıklık oluşmaya başladığını söyleyen DES Genel Başkanı Gürkan Avcı, “2009 yılında 24 bin, 2010 yılında 41 bin, 2011 yılında 62 bin öğretmen atanmıştır. Oysa yıllar itibarı ile emekliye ayrılan öğretmen sayısı ise azalmaktadır. 2000’li yılların başlarında emekli olan öğretmenlerin sayısı yılda 30 bin civarlarında seyrederken, 2009 yılında 10 bin, 2010 yılında 9 bin 500, 2011 yılında ise 7 bin 600 öğretmen emekli olmuştur. Bunun nedeni öğretmenlerin emekli olduğunda maaşların azalmasından kaynaklanmaktadır” dedi.

 

ÖĞRETMENLERİN EK GÖSTERGELERİ 3600’E YÜKSELTİLMELİDİR

 

Emekliliği gelmiş öğretmenlerin, çocuklarının üniversite eğitimi görmesi, dershane masrafları, sağlık harcamaları gibi çeşitli nedenlerle geçim sıkıntısının arttığını söyleyen Gürkan Avcı, “Öğretmen emekli olduğunda eline geçen ücret yarıya yakın azaldığında ekonomik sorunlar katlanacaktır. Bu sorun ve sıkıntının çözümü öğretmenlerin ek göstergelerinin 3600’e yükseltilmesidir. Emekliye ayrılan öğretmen, çalışırken aldığı maaşın 2/3 ünü alabilmelidir ki ek göstergenin yükseltilmesi bunu sağlayacaktır” diye konuştu.

 

GENÇLİĞİMİZ İŞSİZLİĞE VE ÜMİTSİZLİĞE TERK EDİLMEMELİDİR

 

Avcı, “Özellikle ihtiyaç duyulmayan alanlarla ilgili kimi eğitim fakültelerinin kontenjanları azaltılmalı, kimileri ise kapatılarak, ihtiyaç duyulan alanlara yönlendirilmelidir. Gençlerimizin işsizliğe, umutsuzluğa mahkûm edilmemesi için hızla adımlar atılmaya başlanmalıdır. Atanmayı bekleyen öğretmen adaylarının boş kadrolara biran önce atanması, kalan kısmının ise hükümetin teşvik kapsamına aldığı özel okullar maharetiyle istihdam edilebileceğini ve bunun için de halen yüzde 2'lerde seyreden özel okulculuğun özendirilerek yüzde 10 seviyelerine yükseltilmesi gerektiğine inanıyoruz” dedi.

 

 

 

 

Keyword : Öğretmenler Emekli Olmak İstemiyor! haberi , Öğretmenler Emekli Olmak İstemiyor! oku , Öğretmenler Emekli Olmak İstemiyor! konusu , Öğretmenler Emekli Olmak İstemiyor! hakkında , Öğretmenler Emekli Olmak İstemiyor! manşeti , Öğretmenler Emekli Olmak İstemiyor! perde arkası , Öğretmenler Emekli Olmak İstemiyor! olayı , Öğretmenler Emekli Olmak İstemiyor! son dakika , Öğretmenler Emekli Olmak İstemiyor!

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com