24.02.2013 - 09:06
Okunma (6779)
Yorum (0)
Paylaş

Kredi Kartı Tarih Oluyor

Kredi Kartı Tarih Oluyor

Bütün dünyada herkesin kullandığı kredi kartlarının yerini bakın ne alıyor.

Gelecek bilimcilerin sık sık sözünü ettiği, kağıt para ve plastik kartların yerini, parmak izleri ve retinaların canlı bir kişiye ait olduğunu belirleyebilen makinelerin aldığı nakit parasız toplum devri çok yakın.

 

ABD'nin Güney Dakota eyaletindeki bir yüksek okulda öğrenciler artık alış veriş yaparken sadece parmak izlerini kullanıyor.

 

School of Mines and Technoloji adlı yüksek okulun öğrenci kampüsü, Hanscan Indentity Management adlı bir İspanyol şirketi tarafından patenti alınan, Biyokriptoloji projesinin ilk deneme alanı oldu.

 

Biyokriptoloji, kişilerin fiziki özelliklerinin çıkarılması olan biyometrik bilimi ve kişiye özel bilgiyi deşifre çalışması olarak tanımlanan kriptiyolojinin bir araya getirilmesinden oluşuyor.

 

Casusluk filmlerinde çok sık rastlanan, kişilerin kimliklerinin alınması amacıyla parmaklarının kesilmesini içeren korkunç senaryoları devre dışı bırakan yeni teknolojide kullanılan makine, sadece parmak izinden kimlik belirlemekle kalmıyor, aynı zamanda parmaktaki nabız atışını da kontrol ederek, parmağın canlı bir kişiye ait olup olmadığını ortaya çıkarıyor.

 

Amerikan Sivil Haklar Birliği adlı kuruluşun üst düzey siyaset analizcisi John Stanley, parmak izi teknolojisindeki "canlılık belirleme" uygulamasını doğru yönde atılmış bir adım olarak nitelemesine karşın, bu teknolojiyle ilgili başka güvenlik sorunlarının bulunduğuna işaret etti.

 

Stanley, biyometrik kimlik belirlemenin, sonunda George Orwell'in ünlü bilim kurgu romanında bahsedilen sevimsiz "Büyük Birader" temasından uzaklaşması için gönüllülük esasına göre yapılması ve taranan bilginin başka bir amaç için kullanılmayacağının garanti altına alınması gerektiğinin altını çizdi.

 

Keyword : Kredi Kartı Tarih Oluyor haberi , Kredi Kartı Tarih Oluyor oku , Kredi Kartı Tarih Oluyor konusu , Kredi Kartı Tarih Oluyor hakkında , Kredi Kartı Tarih Oluyor manşeti , Kredi Kartı Tarih Oluyor perde arkası , Kredi Kartı Tarih Oluyor olayı , Kredi Kartı Tarih Oluyor son dakika , Kredi Kartı Tarih Oluyor

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com