24.02.2013 - 09:05
Okunma (3358)
Yorum (0)
Paylaş

Kendi Kanınızla Güzelleşmek İster Misiniz?

Kendi Kanınızla Güzelleşmek İster Misiniz?

PRP yönteminde sağlıklı cilt için kanın iyileştirici özelliğinden faydalanılıyor

 

Bilim, kadınların bu en büyük arzusunu gerçekleştirmek için sayısız yöntem deniyor.

 

Bu yöntemlerden biri olan PRP yöntemini Dermatolog Lütfiye Çoban anlattı:

 

"PRP uygulaması ile biz aslında deride yalancı bir yara oluşturup, yara iyileşmesini taklit etmesini sağlıyoruz. Bu sayede ne elde ediyoruz? Yaşla yıpranan derinin kaybolan bazı maddelerini yeni baştan kendi kendine üretmesini, eskisi kadar sağlıklı olmasını uyarıyoruz."

 

Bu yöntemde, Platelet, yani kan pulcuklarından zengin plazma cilde uygulanıyor.

 

Bunun için de estetik yaptırmak isteyenin kanı alınıyor.

 

Alınan kan hücreleri ve plazma, santrifüjle ayrılıyor.

 

Uygulamaya ismini veren platelet hücreleri burada santrifüje ediliyor. Onarıcı organeller plazmadan ayrıldıktan sonra hastaya enjekte ediliyor.

 

YÖNTEM HANGİ PERİYOTLARDA UYGULANABİLİR?

 

Dermatolog Lütfiye Çoban; "Bir kez bir kür uygulamanın ardından daha sonra 6 ay ya da yıllık periyotlarla etkiyi devam ettirmek üzere yapılan uygulamaların uygun olacağını’’ belirtti.

 

1 yıl içerisinde değişimin görülebileceğini ifade eden Çoban; ‘’Etkinliği ilk uygulama yapıldıktan sonra sadece deride bir nemlenmede artış şeklinde kendini gösteriyor ama PRP'nin daha ziyade etkisini biz uygulama yaptıktan birkaç ay sonra görüyoruz" diye konuştu.

 

Kendi kanımızla güzelleşmeyi sağlayan yöntem, yalnızca estetik amaçlar için kullanılmıyor.

 

Süslü Fiziksel Tıp Ve Rehabilitasyon Uzmanı Feride Ekimler; diğer kullanım alanları hakkında bilgi verdi:

 

"Omuz bağı lezyonlarında kullanıyoruz. Bunun dışında halk arasında kulunç ağrısı denilen sırt, boyun, bel ağrısı, sırt omuz ağrısı yapan miyofaselar sendromlarında kullanıyoruz. Disk kireçlenmesinde ayak bileği kireçlenmesinde omuz kireçlenmesinde kullanıyoruz."

 

Keyword : Kendi Kanınızla Güzelleşmek İster Misiniz? haberi , Kendi Kanınızla Güzelleşmek İster Misiniz? oku , Kendi Kanınızla Güzelleşmek İster Misiniz? konusu , Kendi Kanınızla Güzelleşmek İster Misiniz? hakkında , Kendi Kanınızla Güzelleşmek İster Misiniz? manşeti , Kendi Kanınızla Güzelleşmek İster Misiniz? perde arkası , Kendi Kanınızla Güzelleşmek İster Misiniz? olayı , Kendi Kanınızla Güzelleşmek İster Misiniz? son dakika , Kendi Kanınızla Güzelleşmek İster Misiniz?

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com